Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

In 2027, marketplace-urile vor reprezenta 59% din e-commerce-ul global (raport)

Marketplace-urile online terte vor deveni cel mai mare canal de retail global (si canalul cu cea mai mare dezvoltare), pana in 2027, cand aproape doua treimi (59%) din vanzarile online vor avea loc acolo, informeaza internetretailing.net. In 2022, procentul este de 56%. Cele mai mari nume din domeniu vor fi Alibaba, Amazon, Pinduoduo si JD.com, unde se vor vinde produse in valoare de 4,3 trilioane $, la nivel global (fata de 2,5 trilioane $, in prezent). Adica aproape 66,5% din vanzarile digitale globale!

Conform raportului anual „2022 Future of Marketplaces” (marca Edge by Ascential), peste 5 ani, vanzarile digitale directe (pe website-uri e-commerce) vor fi de 41% din total (fata de 44%, in prezent). Alibaba va continua sa fie liderul global al vanzarilor cu amanuntul – cu o valoare totala neta a marfurilor vandute de 1,5 trilioane $, in 2027. Momentan, pe marketplace-urile online din China au loc aproape 80% dintre achizitiile digitale. Amazon va fi al doilea cel mai mare marketplace, cu 1,2 trilioane $.

Din 2007 incoace, numarul global de marketplace-uri terte a crescut cu peste 500%. In urmatorii 5 ani, categoria de produse cu cea mai rapida dezvoltare pe marketplace-uri va fi cea a alimentelor, cu o rata anuala de crestere compusa a vanzarilor de la terti (CAGR) de 11%. Pe urmatoarele doua locuri din top 3 se vor plasa: produsele pentru casa si animale de companie (CAGR de 10,6%) si produse pentru birou (CAGR de 10,5%).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply