Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

In 2022, numarul clientilor care au folosit Mokka BNPL a crescut cu 211% YoY

Mokka, lider Buy Now Pay Later/BNPL (cumperi acum, platesti mai tarziu) in Europa Centrala si de Est, devine una dintre metodele alternative de plata aflate in topul preferintelor clientilor din magazinele online (dar si fizice) autohtone. Compania fintech anunta, intr-un comunicat de presa, ca numarul clientilor care au facut achizitii prin aplicatiile Mokka BNPL a crescut cu 211% YoY, in 2022. De asemenea, valoarea totala a achizitiilor (GMV) realizate prin intermediul acestei modalitati alternative de plata a inregistrat o crestere de 206% comparativ cu 2021.

Cifrele reies dintr-un studiu comandat de companie, care mai indica faptul ca utilizatorii Mokka sunt preponderent tineri de 23-40 de ani. In 2022, procentul clientilor cu varste sub 40 de ani a crescut cu 63% YoY. Dintre acestia, 70% sunt femei, iar restul sunt barbati. De asemenea, procentul celor care au platit in magazinele online cu Mokka a crescut anul trecut cu 52%, iar ponderea consumatorilor care au ales sa foloseasca Mokka BNPL la achizitii si sa revina apoi pentru alte cumparaturi cu plata similara a crescut cu 48% fata de 2021.

„In mod cert, asistam la o schimbare accelerata a profilului clientilor magazinelor, a preferintelor acestora. Pe de-o parte, cumparatorii isi doresc sa acceseze rapid metode de plata flexibile si personalizate. Pe de alta parte, comertul online a cunoscut o dezvoltare majora, mai ales dupa pandemie, dar tendinta se pastreaza la fel de puternica. Tehnologia se dezvolta rapid si, prin intermediul fintech-urilor, ofera instrumente de dezvoltare care nu pot fi neglijate, iar platile in numerar cunosc un adevarat declin. In acest context, preferinta clientilor pentru Mokka BNPL este perfect justificata si cred ca acesta este doar inceputul unei transformari profunde in industria procesarii de plati”, transmite Alexandru Balaci (CEO Mokka Romania).

Studiul comandat de companie releva ca produsul financiar cu cel mai mare succes al Mokka este cel care permite plata esalonata in 30 de zile. Procentul celor care au apelat la aceasta facilitate financiara a crescut cu 51% YoY, in 2022. Comercianti de top din Romania au integrat deja Mokka intre optiunile de plata alternativa. CCC, Reserved, Cropp, Mohito, House si Sinsay, Irina Reisler, F64, Lensa, MegaDepot, lantul de service-uri Radacini, Bmall si Humanic sunt unii dintre acestia, la care se adauga platforme e-commerce populare, ca Shopify, WordPress, Magento, OpenCart, Woocommerce, Merchant Pro si GoMag.

Leave a reply