Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Vanzarile cu amanuntul online vor valora 6,8 trilioane $, pana in 2028 (raport)

In 2014, la nivel mondial aveau loc vanzari e-commerce in valoare de 1,3 trilioane $; in 2023, s-a ajuns la 4,4 trilioane $. Iar pana in 2028, totalul va fi de 6,8 trilioane $! Deci retailul online va avea o rata de crestere anuala compusa de 8,9%, in urmatorii 5 ani, anunta insideretail.asia, citand un raport marca Forrester („Global Retail E-Commerce Forecast”), care a analizat 40 de tari din intreaga lume.

In ciuda acestei dezvoltari, in 2028, doar 23,7% dintre vanzarile cu amanuntul globale vor avea loc pe Internet, 76% (adica o suma de 21,9 trilioane $) desfasurandu-se offline – ceea ce reflecta importanta strategiilor omnichannel pentru retaileri, cred cei de la Forrester.

„Dezvoltarea marketplace-urilor online, a comertului social, a livestreaming-ului si a comertului direct catre consumator va accelera cresterea vanzarilor online cu amanuntul, la nivel mondial, in urmatorii cinci ani”, a transmis Jitender Miglani (Principal Forecast Analyst, Forrester).

In regiunea Asia-Pacific, principalele 5 tari (China, Coreea de Sud, Japonia, India si Australia) vor inregistra o crestere de la 2,2 trilioane $ (in 2023), la 3,2 trilioane $ (in 2028). In Asia de SE, cele mai importante 6 tari (Indonezia, Thailanda, Vietnam, Malaezia, Filipine si Singapore) – vanzarile e-commerce cu amanuntul vor creste de la 93 miliarde $ (in 2023), la 193 miliarde $ (in 2028).

In Statele Unite, se estimeaza ca retailul online va atinge un total de 1,6 trilioane $, pana in 2028, reprezentand 28% din vanzarile cu amanuntul totale. Canadienii vor cumpara de pe Internet produse in valoare de 83 de miliarde $, iar in America Latina totalul va fi de 192 miliarde $ (in cele mai mari 6 tari din regiune – Brazilia, Mexic, Argentina, Columbia, Peru si Chile).

Pe de alta parte, Europa de Vest va ajunge de la 508 miliarde $ (in 2023), la 773 miliarde $ (in 2028), iar in cele mai mari 5 tari din Europa de Est – Rusia, Polonia, Republica Ceha, Romania si Ungaria – se vor face tranzactii e-commerce in valoare de 126 miliarde $.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply