Vanzarea catre minori – este legala?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Detin un magazin online in domeniul vestimentar. Desi nu asta a fost scopul nostru initial, in urma unei colaborari am ajuns sa vindem si catre copii. Deci nu produsele sunt pentru copii, dar cumparatorii sunt copii, in mod cert sub 18 ani, iar unii chiar si fara buletin.

Lasand la o parte dificultatile pe care le intampinam la livrare (nu pot ridica coletul daca nu au carte de identitate), exista vreo reglementare legala a vanzarii catre minori? Este ceva ce ar trebui sa stiu sau sa fac in plus fata de activitatea normala?

Precizez ca nu vindem tigari, alcool, sau orice altceva este interzis, ci pur si simplu articole vestimentare.

Rezolvat 0
Chestiuni legale Narcisa 11 ani 1 raspuns 1986 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

 1. Nu exista reglementari speciale pentru vinzarea online catre minori, deci se vor aplica regulile generale din dreptul comun. (Codul civil si restul…)

  Problema apare deci in legatura cu capacitatea de exercitiu restransa (sau lipsa capacitatii de exercitiu a minorului) – este el capabil sa inteleaga acel contract online pe care dvs. vi-l propuneti?

  Nu exista un raspuns simplu, dar opinia mea este ca ar trebui sa aveti o politica diferita in functie de varsta:
  – sub 14 ani cind nu exista capacitate de exercitiu, mi se pare extrem de greu sa puteti face o vinzare fara acordul parintelui sau tutorelui
  – inter 14-18 depinde de tipul de vinzare. Daca se include in „acte de dispoziţie de mică valoare, cu caracter curent şi care se execută la data încheierii lor”, atunci puteti sa faceti vinzarea. Daca suma devine mai mare, atunci ar trebui sa cereti si acordul parintelui.

  Oricum – recomandarea mea ar fi ca pentru categoria de virsta mai sus amintita este bine sa aveti masuri suplimentare de protectie a minorilor si/sau de posibilitatea de a renunta la vinzare la cererea parintelui.

  Cel mai bun răspuns

Lasă un răspuns

Browse