Vanzare produse ebay prin magazin online

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Am un magazin online unde voi vinde accesorii pentru telefoane, nu prea am multe cunostinte in legatura cu obligatiile care mi se cuvin si as avea cateva intrebari pentru 2 cazuri, FIRMA sau PERSOANA FIZICA, si as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta:

I. FIRMA

1. Vanzatorii de pe ebay dau factura? Daca da, trebuie sa le precizez datele firmei pentru a le trece pe factura?
2. Trebuie sa fac un contract cu posta romana pentru import sau pot importa de ex 50 de produse? Ca si PF stiu ca ai nevoie doar de dovada sumei.

II. Persoana Fizica

1. Firma de curierat face contracte cu persoane fizice? Daca da, care sunt acelea?
2. Daca cumpar de pe ebay din China 50 de produse (ca PF) si vreau sa le vand in tara, trebuie sa declar ceva la vama sau am nevoie doar de chitanta paypal?
3. Daca achizitionez produse din Europa, dar tot in numar de peste 50 si nu mai trec pe la vama, vin direct la posta, mai am nevoie de alte acte?

Va multumesc de ajutor!

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Organizare magazin online Florin Tomozei 6 ani 2 raspuns 2196 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

  1. Ca persoana fizica este ilegal sa faci comert. Voiai sa spui persoana fizica autorizata ? PFA?

  2. Din cate stiu eu importul din afara UE, inclusiv China, este fara taxe vamale atata timp cat valoarea produselor este undeva sub 150 lire (echivalent lei) sau sub 15-20 lire valoare TVA aferent. Asta depinde in mare de cat declara furnizorul ca si valoare a marfurilor.
    Legat de transport, cel putin din UE dar nu numai (si din afara UE sub limitele mentionate) recomand sa arunci o privire pe http://www.eshopwedrop.ro, care iti ofera adresa ta proprie de livrare produse in tari din UE si ti le aduce in Romania cu costuri foarte bune, sub tarifele de curierat din piata.
    Daca importi ca si PF va fi mai complicat si in principiu in zona gri sa treci produsele pe PJ ca sa le vinzi. Ca si PF nu prea ai cum sa vinzi decat la negru…si nu e un deziderat.
    Legat de Ebay, trebuie in primul rand sa vezi daca sellerul e PF sau PJ. Doar in cazul PJ ai putea obtine factura. Daca e ca in cazul Amazon, atunci iti vor da factura doar daca sunt inregistrati ca platitori de TVA in tara in care comercializeaza. Altfel nu vei avea decat dovada comezii (eu am inregistrat si astfel de comenzi in contabilitate, asta pentru ca nu sunt platitor de TVA si se pare ca e ok).

Lasă un răspuns

Browse