Vanzare produse achizitionate fara TVA in magazin online platitor deTVA

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua. In cazul unui magazin online detinut de un SRL platitor de TVA, vreau sa aduc si marfa de la producatori locali, marfa pe care ei mi-o vand fara TVA. Cum se calculeaza preturile si cum se inregstreaza in gestiune marfa aceasta? Trebuie sa adaug TVA la marfa achizitionata fara TVA sau ce primesc fara TVA vand fara TVA?

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune mcbob 8 ani 4 raspuns 7008 vizualizari 0

Răspunsuri ( 4 )

  1. Salut,
    La pretul pe care il cumperi trebuie sa adaugi tva. Exemplu: cumperi cu 15 lei , adaugi tva 20 sau 9 % , depinde de ce vinzi + adaosul tau comercial.

  2. Buna ziua,

    Datorita faptului ca Srl-ul d-voastra este platitor de TVA, orice vanzare veti face pe teritoriul Romaniei, va fi automat cu TVA.

    Indiferent daca achizitia este sau nu cu TVA, d-voastra veti factura mai departe cu TVA.

    Pretul de achizitie este cel din factura de achizitie. Nu difera cu nimic, decat prin faptul ca aveti cota de TVA 0% la intrare.

    Pretul de vanzare va include pretul de achizitie, adaosul d-voastra comercial și TVA-ul aferent pretului total (cota standard 20% sau redusa 9%, in functie de produs).

    TVA-ul il colectati de la client si il veti plati la stat. Nu aveti ce sa deduceti la aceste achizitii, dar nici nu ii achitati producătorului local TVA la achizitia produselor.

    Prin urmare rezultatul TVA va fi acelasi ca la restul achizitiilor. In loc sa platiti TVA la furnizor, pentru pretul de achizitie, il veti achita direct la stat.

    Speram ca raspunsul nostru sa va fie de folos.

    Raspuns formulat pentru SMART BILL de
    Alina Bordea
    Consultant Fiscal
    BETA CONT http://www.betacont.ro

  3. Salut, Daca esti platitor de TVA nu ai cum sa vinzi fara TVA.
    Pentru produsele achizitionate fara TVA, trebuie sa le adaugi TVA-ul.
    Iti poti intreba contabilul pentru tot ce inseamna detalii legislative.

  4. Inregistrezi facturile de intrare fara TVA, asa cum le primesti, sau cu TVA 0, iar facturile de iesire le faci cu TVA.
    Vei deduce doar costurile, nu si TVA la factura de achizitie.

    Deci trebuie sa ai grija cum calculezi preturile pentru ca vei avea TVA de plata la intreaga suma de vanzare, nu doar pe adaos ca la o achizitie de la un platitor de TVA.

    Atunci cand calculezi preturile ar trebui pleci direct adaugand TVA la pretul de achizitie, sa nu cumva sa iti scape din vedere. Il adaugi doar la calcul, nu si in contabilitate la factura.

Lasă un răspuns

Browse