Răspunsuri ( 3 )

 1. Nu ai nevoie de un statut special sau vreun act. Trebuie sa ai o firma si posibilitatea de a livra international.

  Nu vanzarea in sine e grea pe amazon ci atingerea primului loc in lista, intrearea in buy box etc.
  Din experienta personala diferenta dintre locul 1 si locul 2 pe itemul tau pus la vanzare era de 200 comenzi/zi pentru primul loc si 50 comenzi pe zi pentru locul 2. urmatoarele pozitii erau cam irelevante. Cam ca la google search, daca ajungi pe pagina a 2-a deja nu mai esti relevant.
  Pe amazon ai 2 statusuri ca seller, cel pro care te costa 40$ pe luna la care se aplica un selling fee sau cel normal care te costa 0.99$/item vandut plus selling fees. Daca vinzi mai mult de 40 bucati/luna mergi pe pro.
  Reclama pe amazon merge foarte bine asa ca investeste in ea.

  Pentru amazon seller ratingul este foarte important, de aceea in mare parte cand ai o problema cu vreun item sellerul nici nu asteapta sa il primeasca inapoi ca si trimite altul. Scaderea sub un anumit rating te va scoate de pe amazon.

  Poti face si amazon fulfilled, daca ai succes cu produsele le trimiti la amazon in stoc sa se ocupe ei de livrare, nu costa asa mult.

 2. Pe langa recomandarile lui Bogdan Manolea iti recomand (din experienta) ca mai intai sa-ti „faci mana” si pe alte enviroment-uri inainte de Amazon (cam cel mai concurential marketplace..); fie site propriu, fie marketplace-uri mai mici sau poate de nisa….

Lasă un răspuns

Browse