Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Utilizarea Gen AI la locul de munca aproape ca s-a dublat, in ultimele 6 luni (studiu)

Utilizarea inteligentei artificiale generative (Gen AI) la locul de munca aproape s-a dublat, in ultimele 6 luni, noteaza raportul „AI at Work Is Here. Now Comes the Hard Part” (publicat de Microsoft si LinkedIn, in cadrul seriei „Work Trend Index 2024”). Mai exact, 75% dintre angajatii din intreaga lume care aduc valoare companiei prin cunostintele lor folosesc aceasta tehnologie la locul de munca (in Europa, procentul este de 65%). Iar 46% dintre ei au inceput sa faca asta in ultimele 6 luni!

Si, pentru ca 60% dintre liderii de organizatii spun ca nu au un plan si o viziune pentru  implementarea AI si pentru ca jumatate dintre cei chestionati spun ca se tem ca folosi Gen AI pentru task-uri importante i-ar putea face sa para usor de inlocuit, 78% dintre angajatii care folosesc AI-ul nu spun nimic sefilor, apeland la instrumente proprii; in cazul IMM-urilor si al angajatilor tineri, de 18-28 de ani (Generatia Z), acest procent este si mai mare, (de 80%, respectiv 85%). Utilizatorii spun ca aceasta tehnologie ii ajuta sa economiseasca timp (90%), 84% – sa fie mai creativi si 83% – sa le placa mai mult ce fac, la locul de munca.

Work Trend Index 2024 arata clar ca folosirea inteligentei artificiale la locul de munca se face intr-un ritm accelerat in intreaga lume. In timp ce numerosi angajati din Romania adopta cu entuziasm instrumentele AI pentru a-si stimula productivitatea si creativitatea, multe companii mai au inca de lucru la o viziune strategica pentru implementarea eficienta a acestei tehnologii. Este esential ca liderii de business sa ofere indrumari clare, instruire si guvernanta in ceea ce priveste utilizarea AI, pentru a debloca pe deplin potentialul acesteia si pentru a prevedea riscurile de utilizare”, a explicat Bogdan Putinica (Country Manager Microsoft Romania si Moldova), citat de economedia.ro.

Studiul a fost realizat in februarie-martie 2024, pe 59.000 de angajati din 31 de piete: Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Columbia, Coreea de Sud, Elvetia, Filipine, Finlanda, Franta, Germania, Hong Kong, India, Indonezia, Italia, Japonia, Malaesia, Marea Britanie, Mexio, Noua Zealanda, Polonia, Republica Ceha, Singapore, Spania, SUA, Suedia, Taiwan, Tarile de Jos, Thailanda si Vietnam.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply