Tutungeria online – Activitate legală?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Conform Legei nr. 349/2002, Art. 3, Alin. 61, vânzarea produselor din tutun către persoanele care nu au împlinit 18 ani este interzisă.

În condițiile acestea, este imposibil pentru o tutungerie să funcționeze legal în mediul online, nu?

Unele magazine de profil au un popup care obligă utilizatorul să spună dacă are 18 ani. Totuși, ce minor ar selecta “Nu”. Nici soluția introducerii CNP-ului nu mi se pare eficientă.

Vreo idee?

Deschis 0
Chestiuni legale Andrei Ionita 10 ani 3 raspuns 1823 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

  1. Nu este problema ta ca va minti clientul, o face pe propria raspundere. Idem se intampla la siteurile XXX, nu? Ideea este sa va asigurati dvs ca vizitatorul este avertizat ca intra pe un site ilegal pentru cei de 18 ani si el confirma ca are varsta necesara.

  2. V-ati gandit la o copie dupa buletin ? ( Poze sau Printscreen ) . In plus ma gandesc ca majoritatea persoanelor sub 18 ani fumeaza fara acordul parintilor si stau cu acestia in casa si nu cred ca ar comanda online, sa le vina pachetele cu tigari sau alte produse din tutun .

  3. Ai putea sa ceri ca toti cei care intra pe site sa aibe cont, iar ca verificare sa le ceri sa plateasca cu cardul 1 leu, simbolic… Asa vei avea 99% membri care sunt peste 18 ani, exista acum si carduri de tip “junior” dar multe din ele nu permit plati online. In felul asta, dupa ce ai acces la site poti vedea si continutul, iar reclama.. nu stiu, aici. Nu cred ca scapi de articolul semnalat mai sus.

Lasă un răspuns

Browse