Transport produse cu greutate volumetrica?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Salutare tuturor! Iata ca a venit si randul meu sa ma aflu in imposibilitatea unei solutii. Sper totusi ca s-a mai izbit cineva de problema si poate a gasit o rezolvare.

Treaba sta cam asa:
Unele produse din magazinul online au dimensiuni mari, ceea ce le incadreaza la transport cu pret pentru greutate volumetrica. De exemplu,un produs care valoreaza 520RON are dimensiunile: 2200*600*22cm. Tradus in costuri, cam 90-100RON. Marja de adaos nu imi permite sa acopar decat o parte din el, am incercat 50-50, insa per total pierd destul de multicel. In ceea ce priveste transportul gratuit nici nu se poate pune problema, am livrat,am pierdut, trecem mai departe. 🙂
Iar aici intervin urmatoarele: concurenta transporta cu 25RON acelasi produs, cu acelasi curier. Sunt 2 variante: ori are un super deal cu transportatorul si eu am dat de cel mai prost contract posibil, ori suporta el diferenta din adaos. Mentionez ma marja in cadrul nisei nu este foarte mare. Decenta, dar nu suficient de mare cat sa acopere un astfel de transport.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Are cineva o solutie pentru transport? Poate o firma de curierat care sa se ocupe in mod particular cu astfel de produse?
2. Cum reuseste competitorul sa se descurce atat de bine cu transporturile acestea? Este oare o combinatie intre marja de adaos mai mare decat la mine si costul oricum mai scazut al transportului? Daca da, cum pot face fata in piata neputand sa ofer aceleasi beneficii?
3. Cum procedez cu transportul gratuit? In momentul de fata este situat la pragul de 500RON pentru ca in marea majoritate a timpului este vorba despre produse al caror transport il pot suporta, insa sunt si astfel de momente in care costul depaseste cu mult beneficiul. Din cate am inteles, decizia de cumparare depinde foarte mult de transport, deci trebuie sa ramana in magazin un prag pentru gratuitate, iar 500RON nu este tocmai o suma mica. Poate fi o solutie sa inserez in platforma o limita de kg pentru transport gratuit? Daca da, nu ar fi pe sistemul reclamelor cu steluta aceea mica in colt si scrisul ilizibil in josul paginii? (*Transport gratuit la comenzi mai mari de 500RON, doar daca au sub 10kg).

In orice caz, daca s-a mai intalnit cineva cu astfel de produse/transporturi, va rog impartasiti macar partial solutia gasita!

Va doresc o saptamana plina de conversii si va multumesc anticipat!

Deschis 0
Contractele cu furnizorii Customer Service & Sales Logistica Organizare magazin online LauraS 9 ani 3 raspuns 1357 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

  0
  2015-01-20T10:55:19+02:00

  Putem presupune:
  Poate concurentul merge pe medii. Daca ia in considerare pretul majoritatii produselor si cosul mediu poate observa ca e de 450 ron si profitul din acest cos mediu este de 70 ron.
  Vede ca costul mediu cu transportul este de 45 ron. Stabileste 25 pentru client.
  Calculul pe medii arata ca va ramane in medie cu 50 ron la fiecare comanda.
  Ramane la latitudinea magazinului online daca izoleaza o categorie de produse si aplica o politica speciala de transport. Dar daca aceasta categorie are o cota de 10% din cifra de afaceri s-ar putea sa nu o izoleze ci sa o lase sa mearga asa, crescand presiune pe concurenta si aprecierea clientilor.

 1. Buna LauraC, ne-am confruntat cu aceasta problema a coletelor volumetrice aproape de la inceputul activitatii noastre si rezolvarea a venit dupa lungi negocieri de la GLS Curier, cu ei am reusit sa stabilim o grila de tarife in functie de greutate reala nu volumetrica. Astfel am reusit sa trimitem coletele volumetrice la tarife mai decente si suportabile de clientii nostri. In timp si ceilalti curieri au venit cu tot felul de propuneri si am devenit foarte interesanti pentru ei mai ales cand au auzit cifra coletelor trimise de noi lunar. Mult succes !

  0
  2015-01-21T11:12:36+02:00

  M-am lovit si eu de aceeasi problema (exemplu de produse: baterie pentru motor electric de barca, barca pneumatica, ale caror greutati depasesc 50 kg).

  Am decis ca acele produse sa aiba asignate costul de transport perceput de curier.
  Astfel, in momentul in care adaugi un produs cu greutate mare in cos, la livrare va aparea in loc de tariful standard de X lei, pretul de Y lei, unde Y este pretul real perceput de curier (calculat in functie de kg).

Lasă un răspuns

Browse