Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Tarile de Jos: comenzi online de 16,1 miliarde € (+9% YoY), in S1 2022 (studiu)

In prima jumatate a acestui an, consumatorii din Tarile de Jos au cheltuit online 16,1 miliarde €, plasand 168 de milioane de comenzi pe Internet, informeaza ecommercenews.eu (citand un raport marca Thuiswinkel Market Monitor). Asta inseamna o crestere de 9 procente, comparativ cu S1 2021. Din total, 1,9 miliarde € au fost cheltuiti tranfrontalier (reprezentand 16,4 milioane de comenzi).

Cresterea din primele 6 luni ale anului are drept cauza principala achizitionarea mai multor servicii online (+86% YoY). S-au vandut cu 129% mai multe pachete de vacanta YoY si cu 104% mai multe bilete pentru spectacole si evenimente, iar olandezii au chetuit si sume mai mari de bani pe serviciile din aceste categorii, in medie. Industria servicilor a inregistrat vanzari mai mari in Q2 2022 decat inainte de criza declansata de noul coronavirus, cu un total de 2,5 miliarde €. Prin comparatie, in Q2 2019, cifra de afaceri din domeniu era de 2,3 miliarde €.

Doar in Q2, consumatorii olandezi au cheltuit pe produse cumparate online 5,3 miliarde €, mai mult decat inainte de pandemia COVID-19  (in 2019, suma era de 3,3 miliarde €), dar numarul de produse cumparate de pe site-uri e-commerce a fost mai mic cu 11%, fata de primele 3 luni din 2021. „Consumatorii s-au obisnuit sa cumpere online. Oamenii opteaza mai des pentru o combinatie de shopping online si offline. Cea mai importanta exceptie apropo de aceasta scadere se inregistreaza in categoria Produselor alimentare. Achizitia de alimente online a ramas populara”, a explicat Marlene ten Ham (Director la Thuiswinkel.org).

Studiul citat mai noteaza ca 1 din 3 achizitii digitale a avut loc pe un smartphone. Majoritatea acestor cumparaturi au fost alimente, bilete la spectacole si evenimente si piese vestimentare. Laptopul ramane cel mai popular dispozitiv pentru e-commerce, cu 51% (-4% YoY). Cele mai populare metode de plata in Tarile de Jos sunt iDEAL – metoda de plata care permite clientilor sa cumpere pe Internet folosind transferuri directe din contul lor bancar (70%) si cardul de credit (8%).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply