Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Tarile de Jos: cifra de afaceri online a scazut cu 7,6%, in 2022

Veniturile e-commerce din Tarile de Jos au fost mai mici cu 7,6 procente, de-a lungul anul trecut, informeaza website-ul cbs.nl. Magazinele online pure au generat venituri cu 5,8% mai mici YoY. Iar vanzatorii multichannel au incasat cu 9,6% mai putin, in 2022, fata de 2021.

In total, vanzarile din retail (online + offline) au crescut cu 6,7% YoY – adica cea mai mare crestere din 2005 incoace! Pe de alta parte, volumul vanzarilor cu amanuntul a fost mai mic cu 0,6 procente fata de anul anterior. Prin comparatie, in 2021, cifrele aceleiasi surse indicau faptul ca e-commerce-ul olandez a crescut cu 24%.

Aceasta diferenta considerabila se explica prin restrictiile impuse de pandemia COVID-19, care au determinat inchiderea a numeroase magazine traditionale (offline) si orientarea consumatorilor spre achizitiile facute pe Internet. In plus, anul trecut, inflatia a atins un nivel record (de 10%, in medie), ceea ce i-a determinat pe consumatorii olandezi sa fie mai reticenti, apropo de achizitiile e-commerce.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply