Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Targul online de carte LibFest a ajuns la a treia editie (11-14 aprilie 2022)

A treia editie a LibFest – targ de carte si experiente culturale organizat de Libris – are loc in perioada 11-14 aprilie 2022 si va fi marcata de contextul socio-politic actual, anunta organizatorii, intr-un comunicat de presa. In cele 4 zile de evenimente, autori, creatori de continut si experti vor intra in dialog pe tema situatiei de la granita si a implicatiilor sale mai putin dezbatute. De la rezilienta emotionala, pana la gestionarea stresului ori intelegerea din perspectiva geo-culturala, dialogurile din seria #LibrisTalks privesc din unghiuri variate evenimentele si actorii implicati in conflictul din Ucraina.

„Evenimentele de la granita nu pot fi trecute cu vederea, asa ca am considerat natural ca aceasta editie LibFest sa abordeze subiectul dintr-o perspectiva a cunoasterii, culturala. Cartile au fost mereu considerate un aliat in perioade de stres emotional, pentru ca faciliteaza intelegerea contextului, dar si a propriilor ganduri si emotii. Pe langa numeroasele lansari de carte si dialoguri pe marginea cartilor, ca promotori ai culturii, in editia aceasta am ales sa implicam mai multi specialisti alaturi de care sa dezbatem situatii si solutii in aceasta perioada dificila”, explica Laura Teposu (foto, CEO si Fondator Libris).

De asemenea, cea de-a treia editie LibFest reuneste peste 100 de autori romani si internationali, care isi vor prezenta cele mai noi aparitii editoriale sau vor intra in dialog cu cititorii. Evenimentele vor fi transmise online, la fiecare jumatate de ora, incepand cu ora 10:00 (11 aprilie), respectiv 09:00 (12-14 aprilie) si pana la ora 22:00. Printre acesti autori care vor intra in dialog in cadrul LibFest se numara: Ann Cleeves, Tatiana Niculescu, Alexandru Preda (fiul lui Marin Preda), Mihai Gainusa, Maria Orban, Adina Rosetti, Ana Maria Ducuta, Bogdan Teodorescu, Barbara Couvert, Elisabeth Horowitz si Ioana Chicet-Macoveiciuc.

In acelasi timp, vizitatorii sunt invitati sa acceseze cele peste 100 de standuri virtuale ale celor mai cunoscute edituri din Romania: sunt disponibile peste 250.000 de titluri, cu reduceri de pana la 82%. Programul complet al LibFest, evenimentele, lansarile, dialogurile si dezbaterile din seria #LibrisTalks sunt disponibile aici. Evenimentele si dezbaterile culturale pot fi urmarile si pe pagina de Facebook Libris.ro.

„Ultimii doi ani ne-au oferit avantajul de a crea un eveniment cat mai aproape de experientele offline, insa cu o participare mult mai larga decat un eveniment clasic. In ciuda intamplarilor neprevazute care continua sa ne surprinda, trebuie sa cautam cele mai eficiente metode de a ne bucura de lucruri firesti, de a ne deconecta, de a lua o pauza de la grijile cotidiene. Iar experientele si dialogurile care aduc la un loc cititori si autori, credem noi, sunt un real ajutor. Ne asteptam ca si in aceasta a treia editie sa fim surprinsi de numarul mare de cititori care vor trece pragul virtual al evenimentelor LibFest”, a mai spus Laura Teposu.

Targul virtual de carte LibFest a fost lansat de Libris.ro in martie 2021, iar prima editie a avut peste 240.000 de participanti virtuali, care au achizitionat peste 60.000 de volume. In total, cele 130 de lansari si evenimente culturale au strans peste 1 milion de vizualizari. A doua editie a avut loc in noiembrie anul trecut, a avut peste 300.000 de participanti, care au cumparat aproape 65.000 de volume.

Leave a reply