Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

SUA: vanzarile online de imbracaminte, +7% in 2017 (raport)

21% dintre hainele cumparate de americani in 2017 (valorand 46 miliarde $) au fost achizitionate online, cu 7% mai mult YoY, conform unui raport NPD Group („Internet Retailer Online Apparel Report”), citat de retaildive.com. Din magazinele fizice s-a cumparat 76% din imbracaminte, cu 3% mai putin fata de 2016. Raportul dovedeste faptul ca locuitorii Statelor Unite sunt din ce in ce mai increzatori in a achizitiona pe Internet, fara a proba, haine: cifrele indica faptul ca suma cheltuita online pe cap de cumparator a crescut cu 11% YoY.

Alte cifre relevante din documentul amintit:

  • din totalul hainelor cumparate in SUA anul trecut, achizitiile virtuale au reprezentat 27,4%, in crestere fata de 2016 (23,5%) si 2015 (20,7%)
  • 43,2% dintre cei chestionati spun ca prefera sa cumpere haine in magazinele fizice, 26,9% sa o faca online si 29,9% aleg ambele variante

Rezultatele sutdiului indica faptul ca mediul de shopping se schimba constant si retail-ul nu a murit, ci s-a extins, este de parere NPD Group. Acum exista mult mai multe optiuni cand vine vorba despre imbracaminte: cumparare in magazine sau online, inchiriere, cumparare la mana a doua.

Pe de alta parte, dezvoltarea e-commerce-ului are si dezavantaje, cand vine vorba despre retururi: alte studii spun ca din ce in ce mai multa lume cumpara mai multe produse online pentru a le proba, intentionand sa le returneze pe cele care nu sunt ce trebuie. Daca la magazinele fizice cumparatorii aduc inapoi in jur de 8% dintre cumparaturi, online procentul de retururi e de 15 – 30%. In 2017, valoarea hainelor trimise inapoi a fost cu 53% mai mare fata de 2015, atingand 400 miliarde $!

Raspunde la aceasta intrebare