Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: vanzarile online de imbracaminte, +7% in 2017 (raport)

21% dintre hainele cumparate de americani in 2017 (valorand 46 miliarde $) au fost achizitionate online, cu 7% mai mult YoY, conform unui raport NPD Group („Internet Retailer Online Apparel Report”), citat de retaildive.com. Din magazinele fizice s-a cumparat 76% din imbracaminte, cu 3% mai putin fata de 2016. Raportul dovedeste faptul ca locuitorii Statelor Unite sunt din ce in ce mai increzatori in a achizitiona pe Internet, fara a proba, haine: cifrele indica faptul ca suma cheltuita online pe cap de cumparator a crescut cu 11% YoY.

Alte cifre relevante din documentul amintit:

  • din totalul hainelor cumparate in SUA anul trecut, achizitiile virtuale au reprezentat 27,4%, in crestere fata de 2016 (23,5%) si 2015 (20,7%)
  • 43,2% dintre cei chestionati spun ca prefera sa cumpere haine in magazinele fizice, 26,9% sa o faca online si 29,9% aleg ambele variante

Rezultatele sutdiului indica faptul ca mediul de shopping se schimba constant si retail-ul nu a murit, ci s-a extins, este de parere NPD Group. Acum exista mult mai multe optiuni cand vine vorba despre imbracaminte: cumparare in magazine sau online, inchiriere, cumparare la mana a doua.

Pe de alta parte, dezvoltarea e-commerce-ului are si dezavantaje, cand vine vorba despre retururi: alte studii spun ca din ce in ce mai multa lume cumpara mai multe produse online pentru a le proba, intentionand sa le returneze pe cele care nu sunt ce trebuie. Daca la magazinele fizice cumparatorii aduc inapoi in jur de 8% dintre cumparaturi, online procentul de retururi e de 15 – 30%. In 2017, valoarea hainelor trimise inapoi a fost cu 53% mai mare fata de 2015, atingand 400 miliarde $!

Leave a reply