Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

SUA: PayPal introduce „banii fara card” in 70.000 de locatii ATM

ATM

Platforma de plata globala PayPal a anuntat recent ca lanseaza serviciul „Cardless Cash”/„bani fara card”, prin care clientii vor putea sa isi foloseasca propriul device mobil si aplicatia mobila a bancii lor pentru a extrage bani din ATM-uri, in loc sa foloseasca un card bancar pentru asta, citim pe ecommercebytes.com. Mai exact, FIS (provider global de tehnologii de plata si solutii de banking) si Payment Alliance International (cel mai mare provider privat de servicii de mentenanta a ATM-urilor) au batut palma pentru a permite americanilor sa foloseasca serviciul „FIS Cardless Cash” in 2.000 de locatii din tara – urmand sa se extinda ulterior in peste 70.000 de magazine, benzinarii si mall-uri americane.

„FIS Cardless Cash” isi propune sa ofere tranzactii simple, rapide si sigure si sa reduca riscul de card skimming sau shoulder surfing, care sunt in crestere la ATM-urile americane. Prin noua metoda, clientul va putea scoate banii din aparat in 10 secunde, primind pe smartphone chitanta doveditoare. Sistemul este momentan folosit de peste 20 de institutii bancare americane (ca BMO Harris, Wintrust, WSFS, Salem Five si Avidia Bank) si se extinde.

PayPal a aparut in 1998, a devenit subsidiara eBay in 2002, apoi companie independenta (in 2015), opereaza in peste 200 de tari si este evaluata la 46 de miliarde $.

Raspunde la aceasta intrebare