Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: Google Search a murit, traiasca Reddit!

Reddit este cel mai popular motor de cautare din SUA, citim pe dkb.io, iar Google nu mai e ce-a fost. Foarte multi americani care cauta un produs online fac aceasi lucru: intra pe Google si adauga cuvantul „reddit” la finalul termenilor cautati, pentru ca aici gasesc pareri sincere despre orice, in timp ce majoritatea altor site-uri online (din rezultatele Google) nu mai sunt de incredere.

Reddit e o platforma sociala atipica in peisajul media, mai scrie sursa amintita: la 15 ani de la lansare, nu a atins inca maximul numarului de cautari pe Google. Chartr.co a surprins clar acest lucru in imaginea de mai jos. Da, oamenii folosesc in continuare Google pentru ca cauta diverse lucruri online, dar din discutiile de pe Reddit afla informatii de incredere, de la oameni ca ei, care vorbesc sincer si autentic despre diverse subiecte.

Pe cel mai folosit motor de cautare online din lume primele rezultate sunt reclame, apoi urmeaza site-uri optimizate SEO, pline de link-uri afiliate si reclame. Da, Google e util cand cauti informatii factuale, dar numeroase voci spun ca – dupa primele 1-2 pagini de rezultate – motorul de cautare iti ofera rezultate care nu prea mai au legatura cu ce cauti, ca sinonimele fortate (de tipul „alte persoane au cautat si…”) sunt enervante si inutile si ca numeroase categorii de cautari (review-uri de produs, retete, sanatate) nu produc rezultate de calitate.

Google e pe moarte din cauza reclamelor numeroase (exista anumite cautari care au drept rezultat aroape doar reclame pe prima pagina din Google Search), din cauza SEO (aloritmul Google e constant tinta tuturor site-urilor care se bat pe primele pozitii, incat rezultatele se deterioreaza calitativ) si din cauza AI (Google incearca sa interpreteze ce ai vrut sa cauti, nu ce cauti, de fapt, personalizandu-ti rezultatele; nici macar adaugarea de ghilimele inainte si dupa termenii cautati nu mai functioneaza).

Leave a reply