Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: in ciuda eforturilor Walmart, Amazon ramane liderul comertului online

Walmart a avut un 2020 de succes, dupa ce s-a axat pe livrarea comenzilor facute online direct din magazinele fizice. In SUA, vanzarile pe Internet i-au crescut cu 79%, iar cele nete au fost mai mari cu 29 miliarde $, a anuntat compania la o intalnire virtuala a investitorilor, din februarie. Dar Walmart ramane in continuare retailerul online nr. 2 din State, cu mult in spatele rivalului Amazon, conform unui clasament intocmit recent de emarketer.com. In top 10 retaileri online din SUA, Amazon a avut vanzari online estimate la valoarea de 318,41 miliarde $ in 2020 (adica echivalentul a 39,8% din totalul vanzarilor e-commerce din tara), in timp ce Walmart a strans doar 53,5 miliarde $ (6,7% din total).

Sursa amintita estimeaza ca Amazon va cumula vanzari online in valoare de 367,2 miliarde $ in 2021 (adica 40,4% din totalul vanzarilor e-commerce din tara), de aproape 6 ori mai mult decat cele 64,6 miliarde $ din curtea Walmart (7,1% din total). In plus, eMarketer se asteapta ca Amazon (care atrage deja aproape 40% din tot ceea ce inseamna e-commerce in Statele Unite) sa castige si mai mult din piata de profil.

Alte concluzii interesante care reies din clasamentul intocmit de eMarketer:

  • in ciuda dominatiei gigantului Amazon, au existat destule magazine fizice mari care au dus-o bine in timpul pandemiei COVID-19 – Target si-a dublat afacerile e-commerce in 2020, ajutat de brandurile populare din magazin si de livrarile in aer liber, in parcarile proprii, perfecte pentru clientii care nu voiau sa intre inauntru
  • in ciuda marimii sale, Kroger nu a intrat nici in 2020 in top 10, dar eMarketer crede ca anul viitor situatia se va schimba (gratie parteneriatului companiei cu Ocado, in urma caruia comenzile online vor fi trimise mult mai rapid clientilor)
  • prin contrast, Macy’s a iesit din top 10 si sigur nu va reveni

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] Liderul comertului online american atrage in continuare venituri in crestere din SUA si Europa si se extinde pe noi piete, in America […]

Leave a reply