Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: 51 centi din fiecare dolar cheltuit online a mers la Amazon

5095355117_3f933e9aa2_o

23,4% (adica 22 de miliarde de dolari) din suma totala cheltuita in acest an in magazinele fizice si cele online din SUA (94 de miliarde) a intrat in buzunarele celor de la Amazon. Serviciul Amazon Prime (care ofera livrari gratuite si a fost achizitionat de 25% dintre americani) a trimis clientilor, in perioada Sarbatorilor incheiate recent (1 noiembrie – 19 decembrie), cu 200 de milioane de produse mai mult decat in aceeasi perioada din anul anterior. Si, din fiecare 1$ cheltuit online de americani, mai mult de jumatate (51 de centi) a mers catre Amazon, estimeaza analistii de la Macquarie Research, citati de nytimes.com.

La 20 de ani de cand Jeffrey P. Bezos fonda compania, in garajul lui din Bellevue (Washington), Amazon a ajuns regele shopping-ului in tara nord-americana. Nu e de mirare ca pretul actiunilor brand-ului s-a dublat in 2015 (una valoreaza aproape 676 $, conform nasdaq.com), iar valoarea de piata a ajuns la aproape 317 miliarde de dolari. Compania a investit in peste 100 de depozite (in intreaga tara), infrastructura, logistica, livrari rapide, iar asta se vede: analistii estimeaza ca jumatate dintre gospodariile americane vor fi membre ale serviciului Prime, in 2020.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply