Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Stam bine la plata impozitului online, la inceput de an

volume-ghiseuro1

In ianuarie 2018, pe platforma online ghiseul.ro s-au platit taxe si impozite in valoare de 20,8 de milioane lei, informeaza site-ul nocash.info.ro. Cresterea este de 102% (in cazul taxelor) si 93% (in cazul impozitelor) fata de aceeasi luna din 2017. La aceasta suma s-a ajuns in urma unui numar de 73.000 de tranzactii efectuate de romanii care au platit cu cardul, pe Internet, pe platforma amintita.

In total, „platforma poate atinge, in 2018, pragul de 200 milioane lei impozite colectate online”, crede Asociatia de Plati Electronice din Romania (APERO). Comparativ, la final de 2017 pe ghiseul.ro se platisera taxe si impozite in valoare de aproape 98 de milioane lei, in 2016 cifra a fost de doar 40,5 milioane, iar cu un an inainte cifra era de 23,3 milioane – deci cresterile au fost duble de la un an la altul.

numar-plati-ghiseuroPe ghiseul.ro, la final de ianuarie, s-a strans un total de 290.000 de utilizatori activi si platforma are potential de crestere, considera APERO, romanii avand din ce in ce mai multa incredere in sistemul online de plata  (practic, numarul de conturi a crescut cu 25% fata de aceeasi perioada din 2017). La aceasta cifra au contribuit si noii contribuabili din tara: in ianuarie 2018, au fost eliberate 32.239 de credentiale noi, principalii contributori fiind cei din Bucuresti (in special Sectoarele 3, 6 si 4), urmati de ANAF, contribuabilii din Cluj-Napoca si Timisoara.

categorii-plati-ghiseulro

Raspunde la aceasta intrebare