SRL-D cu sediu in strainatate

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua.

As vrea sa stiu mai multe informatii in legatura cu infiintarea unui SRL-D in Romania dar cu sediul de lucru in straintate ( Spania ) . Ideea consta in crearea unei platforme de gestiune a relatiei cu clientii, platile realizandu-se prin intermediul servicilor de facturare online cu cardul sau PayPal , plati pentru abonamente lunare. Taxele pe care trebuie sa le platesc aici sunt destul de mari fata de cele din Romania si de aceea as vrea sa deschid un SRL-D in Romania, insa sa ma pot ocupa de administrarea platformei de aici din strainatate. Ma gandesc sa angajez un contabil care sa se ocupe de tot ce tine de contabilitate.

Din cunostintele dvs. as vrea sa stiu daca este posibil ( legal ) ca firma sa fie inregistrata in Romania, insa eu sa ma pot ocupa de platforma de aici din straintate. Veniturile realizate in urma abonamentelor vor intra automat intr-un cont bancar romanesc la care pot avea acces prin intermediul unui serviciu de internet banking. In plus, as vrea sa stiu daca, in cazul in care nu pot sa fiu plecat din tara si sa ma ocup din strainatate de platforma, as putea sa imputernicesc o persoana ( preferabil unul dintre parinti ) , sa semneze si sa se ocupe in locul meu de plata impozitelor si semnarea unor acte ( daca este cazul ) ? Sunt dispus sa angajez un contabil si sa imputernicesc pe unul dintre parinti care sa ma reprezinte cat timp eu nu sunt in Romania. Din punct de vedere legal, este in regula sa fac asa ?

Va multumesc anticipat !

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Organizare magazin online Sebastian Andrei 8 ani 2 raspuns 2402 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

 1. Salut,

  Daca ai punct de lucru in Spania te vei supune taxelor spaniole.
  Daca poti factura din Romania ar merge fara sa deschizi punct de lucru, daca sunt produse digitale sau servicii e chiar simplu, daca ai produse fizice ai putea sa simulezi livrarea din Romania si finalizarea distributiei de catre un prestator de servicii logistice de acolo astfel incat clientul apare ca ar cumpara din Romania si prestatorul spaniol presteaza servicii firmei din Romania.
  Cand incasezi dividendele de la firma tu ca rezident spaniol vei plati dividende acolo, sau poti sa le dai dividende pe numele parintilor dar in cazul asta s-ar putea la sume mai mari sa ai probleme cu justificarea averii ca prin lumea civilizata nu prea merge cu Matusa Tamara.
  Totodata mai ai o sansa dar cred eu destul de mica ca fiscul spaniol sa-si dea seama ca tu ca rezident spaniol esti managerul firmei caz in care din cate stiu este asimilat cu desfasurarea activitatilor pe teritoriul unde este rezident managerul.
  Ceea ce am scris eu aici este o parere personala bazata pe o cunoastere vaga a legislatiei, iti recomand sa te consulti cu un avocat priceput la chestii de genul asta si eventual in afara de SRL sa ai in vedere o societatea inregistrata in Cipru, poti economisi mult mai mult daca ai profit de minim 10,000 pe luna
  .

 2. Multumesc mult pentru raspunsul detaliat !

  Nu este vorba de produse fizice. Este vorba de produs digital. Adica eu care administrez platforma , iti ofer acces la aceasta prin intermediul unui abonament lunar. Este vorba de un CRM Online.

Lasă un răspuns

Browse