Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Solutia omnichannel pentru magazine online mici si medii Pikito s-a lansat in Romania

Pikito, un proiect care reuneste cumparaturile online si cele offline, prin intermediul unor spatii comerciale fizice comune, este acum operational in Romania. Compania ceha anunta, intr-un comunicat de presa, ca a inaugurat locatiei din Lemon Retail Park (Bucuresti).

Pikito pune la dispozitia magazinelor e-commerce un spatiu fizic unde isi pot vinde produsele. Locul este impartit cu alti retaileri de pe piata, care nu intra insa in sfera concurentilor directi. Principalele avantaje oferite de Pikito e-tailerilor parteneri:

  • notorietate si incredere crescute, datorate magazinului fizic local
  • un spatiu care functioneaza ca un showroom al celor mai bine vandute articole
  • relatii cu clientii de prima clasa, prin personal instruit de magazinele online si asistenta profesionala, pentru clienti in magazin
  • rata de conversie mai mare, crestere rapida a vanzarilor in magazin
  • puncte de ridicare si returnare ale produselor in magazin
  • investitii financiare 0 in magazinul fizic, doar o taxa lunara fixa pentru servicii complete (acoperita cu usurinta prin economisirea resurselor dedicate costurilor postale, retururilor si reclamatiilor)
  • un nou canal de marketing (metode de comunicare BTL cu publicul vizat)
  • promovare omnichannel (vouchere in magazin, stimulente pentru cumparare, vanzare POS)

Pikito ofera tehnologie de ultima generatie intr-un singur loc (puncte de preluare, client service performant), publicitare dedicate, cu un design modern si informatii relevante despre comercianti parteneri. Primul astfel de magazin comun a fost deschis la Praga, in august 2022. In doar 6 luni, datorita sortimentatiilor si segmentelor diverse de cumparatori din magazin, rata de conversie a achizitiilor din spatiul Pikito era de 5-10%. In prezent, toate unitatile Pikito sunt complet ocupate, in Cehia si Slovacia.

Spatiul comercial comun din Romania poate gazdui pana la 14 e-taileri; in prezent, s-au incheiat deja colaborari cu branduri precum Made In Japan, Kulina, Nedeto si Parfimo. Pikito isi propune sa devina solutia de baza pentru magazinele online medii si mari din tara noastra, care doresc sa valorifice experienta fizica, fara implicatii financiare extreme. Pentru astfel de e-taileri, un spatiu comercial comun este cea mai buna solutie din punctul de vedere al profitabilitatii. In acest fel, fiecare dintre magazinele partenere va obtine un outlet sau un showroom modern si de inalta calitate, la costuri accesibile.

 „Romania este o piata cheie pentru magazinele virtuale care se extind in Europa Centrala si de Est, unde potentialul este dat nu doar de dimensiune, ci si de concurenta relativ mica. (…) Conform sondajelor, pana la 40% dintre utilizatorii online din Romania nu au incredere intr-un magazin virtual, daca nu exista concomitent si un magazin fizic sau o sucursala. Asadar, Pikito ofera servicii transfrontaliere prin spatii comerciale fizice, pentru a stimula increderea si cresterea conversiilor”, transmite Marcel Vargaestok (proprietar Pikito).

In urma lansarii in Romania, fondatorii Pikito au deschis un magazin in Bratislava (si acesta ocupat total), in Slovacia, avand in plan si alte lansari in Europa Centrala si de Sud-Est.

 

Leave a reply