Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Solutia KYC Qoobiss verifica identitatea utilizatorilor in 3 secunde

Startup-ul Qoobiss anunta, intr-un comunicat de presa, ca a lansat prima solutie Know-Your-Customer (KYC) complet automatizata pentru buletinele din Romania, care permite verificarea identitatii clientilor mult mai eficient, fara a fi necesara interventia umana. Solutia KYC este conceputa pentru a fi usor scalabila pentru un numar mare de utilizatori, rapid de implementat si 100% online. Si poate fi utilizata intr-o gama larga de industrii, precum: e-commerce, FinTech, medical, blockchain.

Aceasta solutie complet automatizata reduce timpul de verificare a identitatii utilizatorilor de la 5 minute la 3 secunde. Astfel, automatizarea si eficientizarea procesului de KYC sustine cresterea organica numarului de utilizatori cu 52% pe parcursul folosirii tehnologiei de verificare (fara suplimentarea unor actiuni de marketing sau de promovare), rata de aprobare a utilizatorilor inregistrand, de asemenea, o crestere de aproximativ 70% pentru clientii Qoobiss, conform celei mai recente analize efectuate de companie. Rezultatele au fost obtinute in urma folosiriii serviciului Qoobsiss timp de 6 luni de catre compania de creditare online Credius, care a inlocuit fluxul de cunoastere si verificare a clientelei prin apel video cu fluxul complet automatizat furnizat de Qoobiss.

„Odata cu introducerea fluxului nou pentru cei de la Credius, s-a redus numarul de campuri care trebuiau completate de client, datorita procesului de OCR-izare a buletinului, care a redus volumul informatiilor introduse manual de la 17 campuri, la numai 2. Astfel, implementarea noului flux operational (poza ID si selfie versus inregistrarea video de o calitate precara, mai putin sigura) a rezultat in diminuarea volumului de date procesate de la 100-150 MB de continut video inregistrat pana la 10 – 15 MB de date. Timpul necesar completarii cererii a fost, astfel, redus semnificativ de la 2 minute la 30 de secunde, iar timpul petrecut de client in acest proces a scazut de la minim 5 minute pentru verificarea video, la 3-5 secunde necesare pentru a face poza actului de identitate si autoportretul (poza selfie). Analiza biometrica a datelor a imbunatatit considerabil calitatea procesului de inregistrare a clientilor, iar siguranta procedurii de verificare a fost mult optimizata”, explica Alexandru Rizea (CTO Qoobiss).

Cu ajutorul solutiei Qoobiss, companiile pot verifica automat datele de identificare ale clientilor, utilizand fotografii ale actului de identitate atunci cand este creat un nou cont online. Software-ul scaneaza documentul, extrage datele clientilor, efectueaza o verificare instantanee a identitatii utilizatorului si valideaza actul de identitate, pastrand confidentialitatea completa a datelor.

„Prin folosirea solutiei Qoobiss, rata de aprobare a utilizatorilor a inregistrat o crestere de aproape 70%, ceea ce demonstreaza faptul ca verificarea automatizata si fluxul tehnologic avansat a imbunatatit experienta finala a utilizatorilor si a marit numarul de recomandari facute intre clienti, asigurand o bonitate mai inalta a utilizatorilor care au venit prin conversia mai mare a solicitarilor”, a adaugat Alexandru Rizea.

Pe de alta parte, expertii Qoobiss avertizeaza ca utilizatorii adesea renunta la a folosi un serviciu financiar daca procesul de inscriere si verificare a identitatii dureaza prea mult,  este prea complicat pentru acestia, sau nu le pare o modalitate sigura de transmitere a datelor personale.

Leave a reply