Site minimalist sau, mai degraba, informativ?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Realizez un nou site, de prezentare, care va fi adresat arhitectilor in principal, dar si clientilor finali si celor din constructii in plan secundar. Pentru ca sunt sute de produse, m-am gandit sa il fac in Magento.
Am tot citit in ultima vreme ca trendul in webdesign este sa abordezi o linie minimalista, cu imagini mari si mai putina informatie. Dupa o discutie cu un prieten arhitect, care sustine ideea de minimalism (of course) am ramas cu o intrebare:
Sa sacrific uzabilitatea, functionalitatea, SEO, doar de dragul design-ului?

Deschis 0
Realizare magazin online Usability Web Design AdrianaT 9 ani 8 raspuns 2426 vizualizari 0

Răspunsuri ( 8 )

 1. Site de prezentare pe Magento? Sincer nu am inteles ce intelegi prin „produse”.
  Cu incredere recomand wp. Daca, vreodata, va vinde, cu pluginuri de comert electronic se poate adapta usor.

  0
  2015-01-15T09:35:55+02:00

  Am ales Magento pentru ca site-ul este pentru un distribuitor care vinde sute de produse de la 30 de furnizori diferiti, iar structura este mult mai permisiva ca la WP, din cate am inteles. Vorbesc aici de filtre, design pagina de produs. Site-ul acesta nu va fii niciodata un magazin online datorita segmentului de produse premium.

 2. Nu sunt sigur ca am inteles 100%. E site de prezentare care „vinde sute de produse de la 30 de furnizori diferiti” si totusi nu e magazin?
  Cam banuiesc ce ai nevoie. Produse= servicii, corect?
  Adica un produs/serviciu e asociat la mai multe categorii.
  E ok si in wp unde poti alege: produsele/serviciil sunt posturi asociate (apar in) la categoria x,y,z. Evident, aici poti optimiza atat categoriile cat si tagurile.
  La cosmedica.ro am ales insa altceva: meniuri unde am asociat paginile de prezentare a procedurilor. Adica de ex: „marire buze” este asociat atat la „operatii estetice fata” dar se poate asocia (din meniu afisare) si la „operatii estetice femei” (daca se va face vreodata categoria).

  0
  2015-01-16T09:05:40+02:00

  Multumesc, Doina.

  0
  2015-01-16T21:28:51+02:00

  In principiu, cam asa e. Firma vinde acele sute de produse, insa nu si site-ul. Cum spuneam, produsele sunt high-end si preturile sunt foarte mari ca sa pot face vanzari online (desi am vazut site-uri care fac asta; cred ca e de discutat si acest subiect). Paginile de produs vor fi interogate din mai multe locuri pentru ca vreau sa fac o categorie de produse – care va avea si subcategorii si abia apoi vin produsele – si parteneri/branduri, care sa interogheze aceleasi pagini din galeata de produse, dar sub o alta categorie si o alta forma.

  Practic, eu vreau sa fac fel de catalog online, fara preturi. Am nevoie si de filtre, tabele, sa setez eu alte produse recomandate etc. De ce Magento? Am inteles ca dispune de mai multe module care sa imi permita sa creez design-ul site-ului asa cum vreau eu (sau foarte aproape), mai aproape decat WP. Adica, decat sa scriu linii de cod mai bine si mai sigur folosesc un plugin. Cam asa am inteles eu de la programator.

  Oricum, reanalizez si optiunea de WP. Iti dau un exemplu: http://www.lumens.com/. Cam asa se va efectua interogarea, iar pagina de produs va fi similara cu a lor. Daca poti sa imi dai un sfat acum, dupa ce te-am introdus mai mult in subiect, mi-ar fi de mare ajutor. Multumesc!

 3. Deci se poate si in wp, cu programator bun.
  Ca numar de produse, din amintiri, mai rar un magazin cu cartuse de imprimante cum era fostul elog.ro prin 2008-2009(nu mai stiu ce s-a intamplat cu ei).
  In plus, aveau si un „motor de cautare”, gen cel folosit in prezent de magazinele de anvelope: selecteaza tip vehicul > selecteaza anotimp > selecteaza model auto > selecteaza dimensiuni > selecteaza brand …
  Fie din meniuri, fie din „motor” se ajungea la acelasi produs.
  Iti pot recomanda wp din experienta, cu modulele seo de presta nu am avut onoareea prea mult.

  0
  2015-01-19T08:46:30+02:00

  Multumesc frumos!

  0
  2015-01-19T08:46:52+02:00

  Multumesc 🙂

Lasă un răspuns

Browse