Site cu mii de produse copiate cu punct si virgula

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua.
Doresc sa va expun problema mea si poate primesc un raspuns mai calificat.
Detin un magazin cu cateva mii de produse. Am descoperit ca cineva mi-a copiat magazinul, adica a aparut si la el pe site toate produsele mele cu punct si virgula copiate. L-am contactat si prima oara nu a vrut sa stea de vorba cu mine dupa care mi-a spus ca “s-a inspirat” dar din alte magazine. L-am intrebat care… si mi-a spus sa mai caut pe net. Am cautat si am ajuns la alte doua magazine cu produsele mele identice copiate. Aici nu am reusit sa dau de nimeni. Unul nu are datele de contact trecute iar altul cred ca are date fictive. Parerea mea este ca cel de la primul magazin a mai creat alte doua fictive numai ca sa spuna ca de acolo a copiat si nu de la mine.
Ce am de facut in aceasta situatie. Cum se poate demonstra ca a copiat de la mine.

Va multumesc.

Deschis 0
Chestiuni legale Radu Rotaru 8 ani 8 raspuns 2609 vizualizari 0

Răspunsuri ( 8 )

 1. Buna ziua.dvs.aveti in desfasurare un program de afiliere? Gen 2parale,ati pus feed-uri la dispozitia afiliatilor pentru ca numai asa se explica copierea identica a mii de produse. Ca nu-mi vine sa cred ca ala a stat sa copieze produs cu produs,cat timp i-ar fi luat. Si daca dvs.ati fost primul care a postat aceste produse google stie,iar pe celelalte le considera duplicat si nu le indexeaza….

 2. In principiu nu poti demonstra ca a copiat cat timp nu ai drepturi de autor…
  Cat de sigur esti ca nu sunt descrieri oferite de producator?
  In cel mai rau caz, notificare la serviciul de hosting, google.
  Resurse sunt,

 3. Din pacate google nu stie.
  Pe un alt site produsele se pot indexa mai rapid.

 4. Va multumesc de raspunsuri. Dar prin ceea ce mi-ati spus este cam descurajator.

 5. Deloc. Te gandesti mai bine la prioritati de promovare: categorii/subcategorii/produse – content pt user de 200-400 cuvinte, cat mai elaborat.
  Acolo ajung utilizatorii mai intai. Produsele… azi sunt, maine nu sunt.
  Intre timp e indicat sa faci sesizare la hosting si raportare la google (google chiar adora asa ceva).

 6. Am inteles dar, ce pot face cei de la hosting, cum sa ma creada daca, si spui mai sus …”nu poti demonstra ca a copiat cat timp nu ai drepturi de autor”.
  Google ce poata sa faca?

 7. Salut Radu,

  Parerea mea este ca dai prea multa importanta acestui fapt minor. Sa presupunem ca dai de cel care ti-a luat continutul si il convingi sa scoata textele si pozele de pe siteul lui … situatia se va repete negresit saptamana viitoare cu alt site! Si peste 2 saptamani,si peste 3 saptamani … si tot asa … 🙂
  Furtul de continut si poze este practica generala online si este chiar promovat de multe agentii/freelanceri.

  Uite cateva sfaturi care te pot face sa te simti mai bine si pot atenua intr-o oarecare masura efectele furtului:
  – Cum a spus si Sorin F. mai sus – raporteaza la hosting si motoarle de cautare. Optimizeaza paginile de arhiva (taguri, categorii, subcategorii, colectii) pentru motoarele de cautare. In felul asta, prin furtul continutului nu vei fi afectat foarte mult (chiar daca Google indexeaza siteul hotului primul) pentru ca paginile pe care motoarele de cautare le vad relevante pentru cuvintele tale cheie sunt pagini de arhiva si nu paginile de produs (furate).
  – Adauga linkuri spre Related Products in descrierile produselor (in felul asta, daca iti ia continutul automat si nu il parseaza sa scoata linkurile, o sa ai si niste backlinkuri pe gratis). Din experienta proprie, majoritatea botilor care fura continut nu scot linkurile din text.
  – Adauga numele siteului tau in numele si meta elementele pozelor (ex: Ghete-Iarna-Piele-Neagra-La-Ghete.ro.jpg). In felul asta daca hotul face Hot Linking (afiseaza pe siteul lui pozele de pe serverul tau) … macar ai niste branding pe gratis. Meta elementele se vad cand se face hover peste imagine.
  – Adauga numele domeniului tau in descrierile produselor. In felul asta, daca ti se fura continutul, numele siteului tau va fi listat pe paginile lui. EX: Poti introduce textul natural in descriere, sau il poti forta ca pe un bloc de text separat intre 2 paragrafe: “Disponibil pe [DOMENIU.ro ] din data de 05/05/2003” sau “Mai sunt disponibile 7 [PRODUS] pe DOMENIU.ro” sau orice formula care iti suna bine. Procesul poate fi automatizat.
  – Avand in vedere ca scraperele care fura cotinut trebuie sa incarce paginile siteului pentru al putea fura, poti supraveghea (la nivel de server) IP-urile care au un numar mare de conectii la serverul tau (mult mai mare decat media generala de conectii pe IP) si le poti bloca manual. Procesul poate fi automatizat.
  – Foloseste un serviciu gen CloudFlare. Nu numai ca iti ofera CDN gratuit pentru imaginile siteului, dar are si protectie anti-bot-crawling si anti-content-scraping inclusa in varianta gratuita – https://www.cloudflare.com/plans
  – Multi boti fura textul si HTML-ul pagini, dar fac Hot Linking pentru poze. Daca vrei sa-i faci hotului viata grea, blocheaza Hot Linking pentru pozele de pe siteul tau. Ai cateva informatii pe tema asta aici – https://www.google.com/search?q=how+to+block+hotlinking
  – Un alt mod de a fura continut este prin iframeuri (un pic mai departe de subiect, dar poate te ajuta) Pentru cei care iti incarca tot siteul in iframuri, poti bloca incarcarea in iframe – informatii: https://www.google.com/search?q=block+site+embed+in+iframes
  – Multe screpere de continut lucreaza utilizand functia RSS. Adauga un footer customizat articoleleor care apar in feedul RSS al siteului tau. EX: “Articolul [TITLU] a aparut pentru prima oara pe [DATA] pe siteul [DOMENIUL TAU]”. Gasesti relativ usor pluginuri care sa faca lucrul asta automat pentru mai toate CMS-urile. Uite un ex pt WP aici – https://yoast.com/wordpress/plugins/rss-footer/.
  – Tot pentru a diminua furtul via feed RSS – printeaza in feed numai un numar limitat de caractere pentru fiecare articol, astfel incat, chiar daca boti iti fura continutul via RSS, nu iau decat o mica parte parte (ex: 1/2 din primul paragraph, urmat de CITESTE MAI DEPARTE cu link spre articol) …

  Toate acestea nu vor inlatura total pericolul furtului de continut dar vor ingreuna misiunea hotului si, existand alte magazine care nu implementeaza astfel de proceduri, sunt sanse mari ca el sa renunte sa fure de la tine pentru a fura de pe un alt site unde continutul este mai usor de luat.

  In incheiere – repet – Parerea mea este ca dai prea multa importanta acestui fapt minor, si ar trebui sa iti concentrezi actiunile acolo unde eforturile tale au un impact mult mai mare (aducere de trafic, optimizare procesului de vanzari si usability, remarketare la clientii si vizitatori exsitenti, s.a.m.d…)

  Sper sa te ajute.
  E.

Lasă un răspuns

Browse