“Shop my closet” – de ce ai nevoie sa poti vinde produse din garderoba pe Instagram

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,

In ultima perioada au aparut foarte multe pagini pe Instagram de tipul “shop my closet”. Pe scurt, diferite persoane care doresc sa-si faca loc in garderoba proprie, isi deschid o pagina de Instagram unde incarca fotografiile cu articolele si le vand ulterior. Precizez faptul ca articolele au in descrierea fotografiei toate detaliile necesare, inclusiv pretul, iar mai apoi cumparatorii intra in posesia lor prin intermediul Postei Romane (plata ramburs la primire colet).
M-ar interesa sa stiu urmatoarele:
– ce prevede legislatia in domeniu, avand in vedere ca vorbim despre bunuri din garderoba proprie?
– este necesar sa infiintezi un PFA/o firma?
– cum ar trebui sa procedezi pentru a te asigura ca nu risti sa ai probleme cu legea?

Deschis 0
Chestiuni legale Adriana Cara 9 luni 1 raspuns 492 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

 1. Salutare Adriana,

  Atata timp cat este comert cu produse din propria garderoba si nu comert de serie (cu stoc, cu productie, etc.) nu ai nici o obligatie legala.

  Le vinzi, primesti bani si atat. Nu o sa ai nici o problema cu legea daca vinzi doar o data si doar produse din casa (de genul celor de pe OLX).

  Daca te gandesti serios sa faci asta pentru viitor o lunga perioada acolo vorbim despre altceva, dar in cazul de fata nu ai nici o problema.

  „În cazul în care o persoană fizică intenţionează să desfăşoare această activitate de vânzare pe platformele specializate în mod regulat şi continuu în scopul de a obţine venituri, atunci respectivă persoană are mai multe obligaţii, printre care: să se autorizeze pentru desfăşurarea activităţii de comerţ prin intermediul internetului, să se înregistreze la organul fiscal unde îşi are domiciliul fiscal, să depună declaraţia de venituri estimativă şi declaraţia anuală, să facă plăti trimestriale de impozit pe venit anticipat şi anual”

  Multa bafta!

Lasă un răspuns