Serviciu de tip Escrow in Romania?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Ce forma de organizare trebuie sa aiba un site de gen Escrow in Romania si cum se face contabilitatea?

Am lansat un site de anunturi si as vrea sa adaug acest feature, de ex. cumparatorul sa faca plata prin site-ul nostru, iar dupa ce primeste coletul si totul este in regula, vanzatorul primeste suma, minus comisionul oprit de site.

Mentionez ca metoda de plata ar fi Paypal (inca).

Cum as putea sa rezolv aceasta problema, ca sa platesc taxa numai la comisionul obtinut?

Multumesc.

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Roland 7 ani 1 raspuns 1827 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

 1. In aceasta situatie dvs actionati ca un intermediar: incasati contravaloarea marfii dupa care o decontati cu furnizorul.
  Este important mai departe fluxul de facturare – daca factura este emisa de furnizor sau de dvs in numele furnizorului.
  Daca dvs doar incasati factura emisa de furnizorul X pe numele clientului Y si ulterior decontati cu acesta valoarea facturii mai putin comisionul atunci dvs veti inregistra ca venit doar comisionul.
  In cazul in care dvs emiteti factura catre clientul final si pe urma furnizorul X emite o factura catre dvs, se aplica structura de comisionar.
  Structura de comisionar reprezinta intermedierea intre furnizorul initial de bunuri si beneficiarul final, refacturarea unor bunuri care nu sunt proprii celui care le refactureaza.
  Conform Codului fiscal si normelor de aplicare aferente, persoana impozabila care actioneaza in calitate de comisionar, primind facturi pe numele sau de la comitentul vanzator sau, dupa caz, de la furnizor si emitand facturi pe numele sau catre comitentul cumparator ori, dupa caz, catre client, se considera ca actioneaza in nume propriu, dar in contul comitentului.
  In cazul structurii de comisionar persoana impozabila are dreptul la deducerea taxei aferente achizitiilor de bunuri care vor fi refacturate si are obligatia de a colecta taxa pe valoarea adaugata pentru operatiunile taxabile.

  Inregistrarea acestui tip de business in Romania se poate face de exemplu ca si SRL . In ceea ce priveste organizarea contabilitatii unui SRL- va trebui fie sa angajati un contabil intern fie sa externalizati serviciul catre un expert contabil membru CECCAR.

Lasă un răspuns

Browse