Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Senatoarea Elizabeth Warren vrea sa sparga monopolul e-commerce Amazon

Senatoarea americana Elizabeth Warren isi doreste sa clasifice, prin lege, orice companie care are un marketplace si venituri de peste 25 miliarde $/an drept „platforma utilitara”, interzicandu-i-se (ca urmare a acestui statut) folosirea acestei platforme pentru vinderea produselor marca proprie. Warren si-a explicat propunerea intr-un articol publicat pe medium.com. In traducere, asta ar sparge monopolul Amazon, Google si Facebook – care nu existau acum 25 de ani, dar acum sunt printre cele mai valoroase companii din lume, subliniaza senatoarea – si ar promova pietele competitive, afacerile mici si inovatia.

Aproape jumatate din totalul pietei e-commerce americane e reprezentat de Amazon, iar peste 70% din traficul total pe Internet trece prin site-uri operate de Google sau Facebook. „Vreau un guvern care se asigura ca toata lumea – chiar si cele mai mari si mai puternice  companii in America – respecta regulile jocului. Si vreau sa ma asigur ca generatia urmatoare de companii tehnologice americane se poate dezvolta frumos. Pentru asta, trebuie sa oprim ca pe viitor generatia actuala de companii tehnologice sa isi foloseasca puterea politica pentru a indoi regulile in favoarea lor si sa isi foloseasca puterea economica pentru a elimina sau a cumpra orice potential competitor”, scrie senatoarea.

Daca planul lui Warren ar deveni realitate, Amazon nu ar mai putea vinde online produse marca AmazonBasics, nu le-ar mai putea promova in Google Search, iar Facebook ar trebui sa se desparta de Instagram si Whatsapp. Ideea s-ar aplica si gigantului Apple, care nu ar trebui sa mai poata vinde aplicatii proprii in App Store, a explicat senatoarea pentru theverge.com.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply