Se poate inregistra o campanie la OSIM?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,

Am rugamintea de a-mi clarifica o chestiune. Daca am o idee sau chiar o campanie in derulare, se poate inregistra aceasta la OSIM. Campania este una de expunere a unui brand dar si de call to action a unor clienti.

Daca raspunsul este afirmativ, aceasta cerere se face prin ghidul de inregistrare de la OSIM sau are nevoie de pasi specifici?

Va multumesc,

Deschis 0
Chestiuni legale Generalitati Organizare magazin online Kun Alex 9 ani 3 raspuns 1345 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

 1. http://www.osim.ro/faq/faq_a.htm#A

  A.1. O idee poate fi protejată ?

  R.A.1. Nu, numai o idee netranspusă în cel puţin un exemplu concret de realizare, nu poate fi protejată. În conformitate cu art.8 din Legea 64/1991 privind brevetele de invenţie, republicată în 2007, „activităţile mentale” nu sunt considerate invenţii. Pentru o mai bună înţelegere a acestei afirmaţii vă rugăm să parcurgeţi articolul sus-menţionat în site-ul OSIM, în cadrul capitolului „Brevete de invenţie”. Cu toate acestea puteţi beneficia de serviciul de depozitare la OSIM în regim nepublic, prin „Plicul cu idei”, conf. art.69 (f) din legea menţionată, cu ajutorul căruia se poate obţine un mijloc de probă privind data şi paternitatea unui material scris sau desenat în caz de litigiu.

 2. Am inteles. Va multumesc foarte mult.

  Campania a fost deja realizate in ultimii doi-trei ani, deci nu este doar o idee.

 3. Depinde ce intelegi prin “campanie”. Daca te referi la nume, logo (sau alta imagine), o fraza sau o combinatie din acestea, atunci da – le poti inregistra ca marca inregistrata, evident – daca indeplineste restul de criterii de elibigilitate si originalitate. (procedura e aceiasi)

  Daca te referi la tipul de campanie, modul de organizare, etc – atunci raspunsul este negativ, pentru ca prin marca nu se poate proteja asa ceva.

Lasă un răspuns

Browse