Schimbare modalitate de facturare google

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna, am si eu o problema nu sunt platitor de tva si ca sa nu complic lucrurile am preferat sa fac contul la Google pt adwords pe persoana fizica chiar daca nu puteam deduce cheltuielile.Recent am primit mesaj de la Google ca se va trece contul pe comercial si sa deduc tva-ul in tara mea.Problema mea este daca eu am contul pe persoana fizica cum sa dau un cod de tva asa cum solicita ei si daca fac pe persoana juridica contul eu nu vreau sa devin platitor de tva, se poate sa platesc tva aferent doar acestor facturi de la Google.A mai fost cineva in astfel de situatie cum rezolv.Multumesc.O zi buna.

Deschis 0
Chestiuni legale Contractele cu furnizorii Nicoleta 9 ani 2 raspuns 1947 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

  0
  2014-11-17T11:27:12+02:00

  Salut,

  Nu are nicio legatura.

  Indiferent de situatie, tu vei plati TVA-ul. Numai ca nu il poti deduce. Asta inseamna o parte din notiunea de neplatitor de TVA. Din ce sesizez, nu cred ca ai fost bine informat atunci cand ai ales sa fii neplatitor de TVA.

  Totusi, daca platesti din buzunarul tau, ar insemna ca trebuie ca scoti din firma, unde ai un impozit de 16%.

  In cazul tau, cel mai bine ar fi sa transferi banii in propria firma (imprumutare/creditare) si sa inregistrezi factura google pe firma. Ulterior, daca vrei sa scoti bani din firma, poti face restituire de imprumut (cost 0) in loc de dividende (cost 16%).

  Sunt mai multe de discutat, insa acesta este sfatul meu.

  0
  2014-11-18T10:59:14+02:00

  Buna Alex,
  am uitat sa precizez ca sunt întreprindere individuala si am contabilitate in partida simpla.A fost avantajos sa nu fiu platitor de tva, nu inteleg de ce Google a trecut un cont de persoana fizica automat pe comercial.Am inteles ca se poate sa platesti tva doar pt aceste facturi de la Google dar nu stiu sigur daca cineva a avut o situatie asemanatoare ma poate ajuta cu un sfat, va rog.Sunt neplatitor de tva cum inregistrez cheltuielie de la Google?

Lasă un răspuns

Browse