Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

S-a dat drumul aplicatiei online pentru proiecte europene

mysmis

Aplicatia IT pentru depunerea online a proiectelor europene MySMIS este functionala de pe 4 aprilie, a anuntat ministrul Fondurilor Europene (Aura Raducu), intr-o conferinta de presa. Agerpres.ro scrie ca MySMIS poate fi folosita dupa ce a fost testata in perioada 8-18 martie de circa 2.000 de aplicanti, iar sistemul s-a comportat bine.

„Aplicatia IT poate fi utilizata de potentialii beneficiari, care pot incepe inscrierea in sistem si inscrierea de noi apeluri, din aceasta saptamana. De azi aplicatiile sunt primite electronic prin sistemul IT. Sistemul urmeaza a gestiona peste 34 miliarde euro contributie de la UE, la care se adauga cofinantarea nationala si a beneficiarilor publici si privati” – in total peste 40 miliarde €, a explicat Raducu. MySMIS isi propune sa gestioneze, pana in 2020, intre 16.000 si 20.000 de proiecte.

Aplicatia IT a fost pusa la punct de Ministerul Fondurilor Europene, impreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale, pentru a facilita schimbul electronic de informatii intre beneficiari si autoritatile cu atributii in gestionarea fondurilor europene structurale si de investitii. „Prin implementarea aplicatiei MySMIS 2014, Ministerul Fondurilor Europene raspunde prevederilor regulamentelor europene aplicabile perioadei de programare 2014 – 2020”, anunta MFE intr-un comunicat.

Aplicatia pentru depunerea online a proiectelor europene e functionala din 19 martie si va avea opt module pana in iunie. Momentan, sunt functionale doua module: un modul back-office („Definire apel”) si un modul front-office („Depunere cerere de finantare”).

Raspunde la aceasta intrebare