Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Romanii platesc dublu cand cumpara in rate

mobilPay Wallet

NETOPIA mobilPay (liderul pietei locale de payments, care proceseza cele mai multe si variate tipuri de carduri de credit ce ofera achizitii in rate din Romania) a studiat cifrele pietei autohtone legate de plata online in rate. Si a concluzionat ca romanii aleg sa achite in rate, in medie, dublu fata de suma alocata printr-o tranzactie digitala integrala. Suma medie achitata online in rate anul trecut a fost de 750 lei. Potrivit datelor companiei, majoritatea platilor digitale cu cardul de credit sunt realizate de Black Friday, iar cei mai multi romani opteaza pentru a cumpara produse in 12 rate.

In 2015, valoarea totala a tranzactiilor in rate procesate de NETOPIA mobilPay a fost de circa 10% din totalul sumelor procesate de companie cu cardul bancar, iar cele mai multe au fost inregistrate in noiembrie. Acesta este luna e-commerce-ului, cand toti retailerii online desfasoara campanii promotionale de Black Friday si cand se inregistreaza cele mai mici valori medii ale platilor in rate (consumatorilor aleg sa plateasca in cat mai multe rate, majoritatea pe durata unui an). Cele mai multe achizitii online in rate (peste 50%) se fac in Bucuresti. Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta si Brasov au, fiecare, o pondere de maxim 5%.

„Datele arata un comportament de consum normal, intanit in randul pietelor de e-commerce cu evenimente de sales importante. De Black Friday se fac majoritatea achizitiilor costisitoare, produse IT, electrocasnice sau mobilier. Clientii aleg sa faca astfel de cheltuieli intr-un anume moment al anului, le bugeteaza pe 12 luni si, cu ocazia aceasta, lichideaza si linia de credit”, a explicat Antonio Eram (CEO si fondator al NETOPIA mobilPay).

Leave a reply