Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Romania: ANAF a sanctionat comertul online nefiscalizat, cu 1,05 milioane lei

Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala ai ANAF au dat recent 50 de amenzi si au confiscat produse in valoare totala de 1,05 milioane de lei: vizate au fost firmele si persoanele fizice care vindeau online fara sa declare veniturile obtinute, citim pe profit.ro. Operatiunea (intitulata „Mercur” si lansata anul trecut, in octombrie) este cea mai ampla verificare a e-commerce-ului nefiscalizat din tara noastra, iar sanctiunile recente au afectat 1 din 10 vanzatori virtuali.

In total, pana acum, echipele ANAF au verificat 562 de contribuabili; pe langa sanctiunile mentionate mai sus, inspectorii au dispus si implicatii fiscale/obligatii de plata estimate in acte de control la suma de 57,7 milioane de lei. La inceperea operatiunii, in toamna lui 2020, ANAF transmitea ca: „Din analizele preliminare, s-a observat ca, odata cu cresterea exponentiala a vanzarilor online prin platforme cu reputatie si standarde ridicate, s-a intensificat si comertul cu marfuri contrafacute sau operate de firme fantoma, in special prin intermediul unor persoane fizice sau site-uri paravan, care opereaza pe perioade scurte. Mai mult decat atat, diversificarea marilor operatori, prin lansarea unor marketplace, a reprezentat o oportunitate pentru firmele sau persoanele care comercializau produse fara a fiscaliza veniturile sau care vindeau produse contrafacute. In prima etapa, inspectorii antifrauda au analizat peste doua milioane de vanzari online de bunuri livrate prin curier si a inceput verificarea a peste 500 dintre clienii firmelor de curierat rapid cu cel mai mare volum de livrari cu plata ramburs sau in conturi bancare”.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply