Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Robotii PackMan si solutiile AI ale Packeta Group dubleaza numarul de colete transportate

Robotii PackMan – dezvoltati si implementati de Zasilkovna (companie din Packeta Group), la finalul anului 2021 – si solutiile AI au dublat numarul de colete transportate si sortate, in comparatie cu repartizarea manuala. Packeta Group anunta, intr-un comunicat de presa, ca Zasilkovna este prima companie din Europa care foloseste astfel acest tip de echipamente.

Robotii pot transporta si sorta colete timp de 2 ore cu o singura incarcare a bateriilor, care se incarca complet in doar 10 minute. In comparatie cu sistemul in care coletele sunt sortate de angajati, robotii pot manipula si sorta mai mult de 10.000 de colete/ora, de doua ori mai multe fata de regimul manual de lucru. Robotii PackMan pot transporta colete cu o greutate de pana la 15 kg, cu dimensiunile de 40 x 40 x 50 cm.

Operarea robotilor presupune si interactiune umana. Coletele sunt scanate manual, de un angajat al Grupului Packeta, cu ajutorul unui cititor de coduri de bare si sunt plasate pe robot. Robotul se deplaseaza pe o platforma cu 2 etaje, care are glisiere pe laterale. Datorita conexiunii cu sistemul, robotul PackMan este capabil sa repartizeze fiecare colet pe toboganul corect din depozit, facand astfel procedura de sortare si alocare mai rapida.

„Robotica ofera o gama larga de aplicatii in industria noastra. Ma bucur foarte mult ca am reusit sa promovez ideea de robotizare a proceselor noastre in cadrul companiei, cu ceva timp in urma, si ca am reusit sa construiesc o echipa stiintifica grozava, cu care am adus proiectul de sortare robotizata la o aplicatie practica dupa aproximativ un an”, explica Simona Kijonkova (Fondator Zasilkovna si CEO Packeta Group). „Cautam o solutie care sa se extinda rapid, adica sa fie usor de dezasamblat si sa fie portabila, pe masura ce Packeta creste. Robotii PackMan indeplinesc aceste cerinte. Cand avem nevoie de ei, ii putem muta de la un depozit la altul si putem consolida operatiunile de acolo. Obiectivul nostru nu este de a inlocui forta de munca, ci de a le usura colegilor nostri munca”.

La nivelul intregii piete de logistica, folosirea solutiilor de AI a cunoscut o crestere semnificativa in ultimii ani, multe companii adoptand solutii de inteligenta artificiala pentru a imbunatati eficienta, operatiunile si procesele de luare a deciziilor. In prezent, aceste solutii sunt utilizate in diverse domenii logistice: managementul lantului de aprovizionare, transport, depozitare, livrare last mile. Cu ajutorul AI-ului, companiile isi pot gestiona in mod optim stocurile, pentru buna desfasurare a operatiunilor, pentru a utiliza in mod optim capacitatea de depozitare existenta si pentru a eficientiza rutele de transport.

Leave a reply