Refacturare transport

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Am o intrebare referitoare la evidentierea separata a transportului pe factura. Contabila mea imi zice ca trebuie sa refacturez exact suma pe care o platesc eu curierului, pentru ca nu am CAEN de transport. Eu vreau sa pun taxa fixa de transport, indiferent cat platesc eu catre curier.
Nu am niciun CAEN care sa includa transportul.

Deschis 1
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Contractele cu furnizorii Logistica Organizare magazin online DanTe 9 ani 3 raspuns 1908 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

  1. Se factureaza suma pe care o incasezi tu.Eu facturez – servicii transport U.curier- pt ca am contract cu ei si de cele mai multe ori platesc mai mult decat incasez de la client.

  2. Hello. Cu tot respectul – in cazul in care vrei sa refacturezi alt pret pentru transport tu va trebuii sa ai COD CAEN + alte indatoririi.Contabila are dreptate. Oricum nu este o mutare prea inteligenta chiar daca se poate caci duce catre altele. Aceasta situatia am avut-o cu multi ani in urma caci siteul ( platforma )la vremea aceea nu permitea o integrare cu firma de curierat pentru estimare transport si il puteam seta doar ca pret fix si mai multa bataie de cap … Discutie lunga. km suplimentari, kg in plus – etc. Nu cunosc situatia ta daca este asemanatoare insa daca doresti sa fi putin mai explicit poate gasim o solutie astfel incat sa solutionezi situatia .

  3. Salut,
    ai gasit vreo solutie legata de aceasta situatie? Si eu m-am lovit de aceeasi problema. Pratic facturez transportul la un pret fix ptr colete pana in 5kg* indiferent daca acestea au mai putin sau nu de 5kg. Nu pot factura exact cat imi afiseaza aplicatia curierului deoarece as iesi in pierdere. Sa zicem ca am de trimis un colet care cantareste aprox 1kg. Conform calculuilui din aplicatie valoarea transportului ar fi x lei ptr 1kg dar cand coletul ajunge la curier, acesta il cantareste si daca se depastese 1kg chiar cu 1g, curierul ma taxeaza ptr 2kg sau daca greutatea volumetrica e mai mare de1kg, la fel sunt taxat ptr cat calculeaza ei. Decicum as putea sa facturez transportl la cat doresc eu?

Lasă un răspuns

Browse