Ref. import produse UE/non-UE pe societate cu/fara TVA

Raporteaza
Intrebare

Explica-ne de ce doresti sa raportezi aceasta intrebare.

Raporteaza
Anuleaza

Buna ziua! As dori sa infiintez un SRL, neplatitor de TVA, pt comercializarea de imbracaminte (eventual si incaltaminte) pt copii. Intrebarea mea este urmatoarea: e obligatoriu sa fiu SRL platitoare de TVA pt a importa din UE asemenea produse? Presupun ca eu platesc oricum TVA-ul tarii din care cumpar produsele.
Daca as importa din tari extra comunitare (gen China, India) , exista alte reguli? E obligatoriu in acest caz TVA-ul? Multumesc mult pt raspunsuri.

Topic deschis 0
Chestiuni legale Contractele cu furnizorii Organizare magazin online Andreea Rusu 5 ani 2 raspunsuri 313 vizualizari Junior 0

Raspunsuri ( 2 )

 1. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Daca vei fi neplatitoare de Tva vei platii TVA-ul din tara de origine ( uk-20% , ungaria 27% etc) Daca devi platitoare, tot ce aduci din comunitate le iei fara TVA, pe care il vei platii in momentul in care le facturezi.
  Pt. ce aduci din extracomunitar, TVA se plateste la vama.
  Vezi ca pt importuri trebuie sa ai cod EORI si sa faci si raportare INTRASTAT.
  Pentru mai multe detalii iti sugerez sa iei legatura si cu un contabil.
  Succes.

 2. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Pentru operatiuni comerciale este avantajos sa fi platitor de tva, pentru ca vei scadea cam orice forma de cheltuieli de firma purtatoare de tva. Varianta in care este benefic sa fi neplatitor este cazul firmelor mici si medii ce ofera consultanta, servicii, etc, unde cheltuielile cu tva nu sunt importante.

Raspunde la aceasta intrebare