Redesign site, probleme SEO – redirect linkuri

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Salut, ma lovesc de o problema extrem de importanta. Urmeaza sa ne mutam site-ul pe o noua platforma, iar programatorii mi-au comunicat ca link-urile actuale au mari probleme.

Ca un exemplu, pentru un produs localizat in categoria parinte „A” si subcatogoria „B” linkul va fi example.ro/A/B/numele_produsului. Problema e ca acum sunt niste cifre in link, adica SKU-ul produsului.

Mai mult, pagina example.ro/A/B nu exista , ea are alt link care include si un numar, adica example.ro/A/22_B

Ce decizie ar trebui sa iau, sa ii pun pe programatori sa construiasca in noua platforma linkuri identice, iar apoi poate redirecturi. Sau redirecturi pe actuala platforma? Precizez ca saptamana viitoare ne mutam pe noua platforma. Multumesc!

Deschis 0
Realizare magazin online SEO ecommerce_22 7 ani 1 raspuns 1281 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

  0
  2016-09-05T18:30:24+03:00

  Salut,

  Sunt 2 cazuri:

  1) Daca site-ul este relativ nou, nu are o vizibilitate SEO semnificativa sau nu a acumulat IBL-uri catre respectivele URL-uri, poti trece linistit catre o forma mai prietenoasa in noua platforma, implementand bineinteles redirectionarile 301 de rigoare.

  2) Daca o analiza cu Majestic, URL Profiler sau alt tool specializat iti releva ca multe pagini au deja un profil natural de linkuri, acumulat in timp, decizia este mult mai grea. Recomandarea este sa pastrezi pe cat posibil vechile URL-uri si sa implementezi in pagini schema.org la nivel de breadcrumb, astfel incat sa obtii in SERPs efectul de breadcrumb in loc de afisarea url-ului neprietenos al paginii.

  Pentru detalii despre migrarea unui site, isi sugerez si articolul de pe blogul DWF. Poti sa-l gasesti un cun search pe Google dupa „migrare site dwf”. Afli acolo si cum sa gestionezi sitemap-urile in cazul in care modifici url-urile.

  Succes!

Lasă un răspuns

Browse