Recomandare firma SEO – texte, copywriting

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Salutare tuturor,

Vom lansa curând un nou magazin online și suntem în căutarea unei firme de SEO, pe noi ne interesează în special redactarea de texte optimizate SEO.

Îmi puteți, recomanda, vă rog, o companie cu care ați lucrat și care a făcut campanii de calitate ?

Vă mulțumesc,
Ciprian Olariu

Deschis 0
Comunicare si branding Generalitati SEO colariu 8 ani 10 raspuns 2812 vizualizari 0

Răspunsuri ( 10 )

  0
  2016-08-10T18:20:52+03:00

  Salut , pe partea de SEO , eu am lucrat pe o nisa destul de tehnica, nu dau nume la companie ca nu are rost ( poate pe PM) si nu s-au descurcat deloc, texte din gramadă scoase, toate la fel si putin naturale( cred ca au folosit un program care facea job-ul pentru ei ). Comunicare slaba , daca au trecut 3 saptamani sau o luna de la ei , singurul email a fost cel cu factura ( lucrau in liniste si din umbra se pare) . Totul la pachet, ceva link-building pe blog-uri de toata jena si un comunicat de presa ( singurul util ) dar pe care-l faceam si eu cu 100 de euro.
  Am avut un contract doar 3 luni , 1000 + TVA pe luna si cred ca au fost singurii bani prost ( dar prost ) investiti de cand am magazinele online ( 2 la numar ) dar m-au facut sa-mi dau seama ca de fapt sunt mai bun decat cel care a fost responsabil de site-ul meu din agentie. Nu au putut dovedii cu cifre si fapte ca ma insel in privinta lor.

  Partea de SEO da ca nu ai un magazin foarte mare este oK sa o faci in the house , asta e trendul si nu o zic eu , sunt altii care se pricep.

  Mergi , inveti si vezi ce iasa, dupa cele 3 luni in cazul meu unde pe principale 4 cuvinte care ma interesau am ajuns de pe locul 13 pe 45 m-am pus din nou pe treaba si dupa 2 luni am revenit, pentru 2 din ele sunt in top 10.

  Folosesc seo monitor , keywordstool , G trends si citesc mult. In rest un pic de rabdare si munca , minim 4-5 ore pe zii pt optimizare, texte, ce trebuie pus la punct.

  Daca totusi cauti o agentie cerele portofoliu si vezi ce fac cei din portofoliu lor, ce fel de magazin si ce iti ofera , daca se lauda cu un magazin mare sa stii ca acolo a fost si buget, iar tu daca nu esti pregatit sa investesti banii buni sau nu dispui de ei , invata singur sau ia o persoana in firma care sa se ocupe de asta.

  Bafta ( ca o sa ai nevoie )

 1. Scrierea textelor nu tine de firma de seo, doar adaptarile primite de la client. Efectiv nu poti tine in firma x persoane specializate pe sute de nise.
  Treaba firmei de seo e sa verifice daca textul e copiat sau nu sau au numarul minim de cuvinte cerut.
  Incearca aici http://forum.seopedia.ro/cereri-servicii/ si vezi ce oferte exsta deja in marketplace.
  Sfat: lucreaza cu 4-8 persoane diferite. 25% nu predau lucrarile la timp sau abandoneaza, 10-25% copiaza de pe net + ca inspiratia e limitata: Adica nu poti scrie 20 de articole despre „pantofi roz” cu aceeasi inspiratie.
  Tarife acolo: 3-10 euro, in functie de calitate, dimensiune text, nisa.

 2. Cam asa se intampla cu seo la pachet.
  Cu articole scrise in casa e problematic: 1-2 ore pentru scris un articol bun nu sunt asa de usor de gasit, mai ales ca in firma sunt si alte activitati. Ori, in fucntie de nisa, uneori ai nevoie de 20-40 articole pe expresia principala + sugestii.
  Corect: cel mai bine isi lauda firma proprietarul, din pacate acesta are si altele pe cap.
  Cu numarul de mailuri e de gandit: sub 3-5 mailuri primite + raspuns documentat nu scap de la client.

 3. ” Îmi puteți, recomanda, vă rog, o companie cu care ați lucrat și care a făcut campanii de calitate ? ”

  La freelanceri te-ai gandit ?

 4. ” Îmi puteți, recomanda, vă rog, o companie cu care ați lucrat și care a făcut campanii de calitate ? ”

  La freelanceri te-ai gandit ?

  0
  2016-08-11T10:08:13+03:00

  Salut Ciprian,

  Iti recomand acest articol, in speranta ca te va ajuta sa iei o decizie corecta: https://dwf.ro/blog/cum-alegi-intre-doua-sau-mai-multe-oferte-seo/

  Este bine sa soliciti recomandari, insa de cele mai multe ori o sa primesti doar feedback negativ, despre orice furnizor din piata.

 5. Rezerve aici : „Folositi mai multe combinatii de cuvinte cheie, atunci cand cautati pe Google (de exemplu: “optimizare seo”, “agentie seo”, “promovare seo”, “servicii seo” etc.) si realizati o lista cu furnizorii de servicii SEO pe care ii identificati in primele doua pagini”.
  Cu exceptia a 2-3 firme, top 30 e (era? nu am verificat de ani buni) plin de ciudati care spameaza in veselie in ideea ca doar doar prind un gigel. Sa te bati mereu cu ei… nu se justifica munca + ca asta automat inseamna costuri suplimentare pt client.

  Super partea asta: „Acceptati ca in campania SEO este necesara o implicare activa din partea dvs.”
  De asta nu ma intereseaza top 10 pentru expresiile ce tin de seo: din pacate prea multi clienti nu inteleg ca seo e interactiv si/sau vor doar 2 kile de seo ca aiba „site cu ceva seo prin el”. Se pierde timp inutil cu explicatiile… si uneori nu merita sa fie luati in lucru.

  0
  2016-08-11T13:36:30+03:00

  Din pacate o sa deviem de la intrebare dar repet, cauta o persoana care sa se ocupe de seo sau daca nu cauta o persoana care sa se ocupe de restul si faceti dvoastra SEO.
  Eu am gasit o persoana care sper sa se formeze bine , care o sa invete si produsele si modelul nostru de bussines , facem cursuri , invatam si pe care o platesti dupa rezultate plus alte beneficii. Este usor de masurat daca merge bine treaba.
  In schimb agentiile astea , inclusiv cea de mai sus din link , au 3-4 clienti mari la care le dedica echipa intreaga si pe restul, dupa cum spunea si Sorin ii cauta pentru rotunjire de venituri si cam atat.
  Eu m-am convins si nici macar nu am lucrat cu dubiosi , am lucrat cu unii care se tin aici TOP3 in Romania.

  Grija mare si bafta. Sper sa nu treaca 3 luni si sa-mi dai dreptate!

  0
  2016-08-19T12:48:57+03:00

  Bună tuturor,

  În primul rând vă mulțumesc pentru că v-ați alocat din timpul vostru pentru a-mi da câteva sfaturi.

  Eu am nevoie în acest moment de o persoană/agenție creativă, capabilă să realizeze descrieri de produse fashion, dar aceste descrieri să fie și optimizate SEO, pot găsi așa ceva la o singură persoană/companie sau va trebui să lucrez separat: mai întâi cu cineva pentru redactarea textelor, iar mai apoi cu cineva pe SEO pentru optimizarea lor ?

  Cu mulțumiri,
  Ciprian

  0
  2016-08-22T11:56:03+03:00

  Intai se fac temele pe partea de SEO – ca sa ai o lista de cuvinte cheie pe care faci optimizarea.

  Apoi se scriu textele, tinand cont ca se doreste folosirea naturala a ‘vocabularului’ de cuvinte cheie creat la pasul anterior.

Lasă un răspuns

Browse