Aprobare de la Ministerul Sanatatii ?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Stie cineva daca pentru vanzarea de produse cosmetice on-line ai nevoie de aprobare si de la Ministerul Sanatatii? Mentionez ca produsele sunt aduse din import. Multumesc!

Deschis 0
Chestiuni legale Ionela I 6 ani 1 raspuns 3194 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

 1. Sa citesti aici: http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_produselor_cosmetice.php

  Art. 11
  Produsele cosmetice pot fi puse pe piata pe teritoriul Romaniei numai daca producatorul, reprezentantul sau autorizat, beneficiarul fabricarii produsului cosmetic sau persoana responsabila pentru punerea pe piata a produsului cosmetic importat este inregistrata legal in Romania si a notificat Ministerului Sanatatii intentia de punere in circulatie a produselor cosmetice.

  Art. 12
  Notificarea consta in transmiterea, in forma scrisa si/sau electronica, a urmatoarelor date:
  a) numele/denumirea producatorului, a reprezentantului sau autorizat, a beneficiarului fabricarii produsului cosmetic si numarul de inregistrare la registrul comertului a producatorului, respectiv a reprezentantului sau autorizat;
  b) sediul in Romania al producatorului sau al reprezentantului sau autorizat;
  c) tara de origine pentru produsul cosmetic fabricat in afara teritoriului Romaniei;
  d) denumirea comerciala a produsului cosmetic;
  e) functia de produs cosmetic;
  f) declaratia de conformitate prin care producatorul, reprezentantul sau autorizat, beneficiarul fabricarii produsului cosmetic sau persoana responsabila pentru punerea pe piata a produsului cosmetic importat isi asuma responsabilitatea conformarii produselor cosmetice fabricate/importate cu prevederile prezentei legi.

Lasă un răspuns

Browse