Probleme import telefoane Brand

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Am un SRL neplatitor de TVA. Doresc sa import din china, japonia, korea telefoane mobile si am intampinat ceva probleme.

Pana acum am luat doar pe persoana fizica de acolo si am avut in colet de exemplu 3xmotorola, 2xnokia, 1xsamsung, 1xHuawei.
La DHL imi zice ca este posibil sa nu treaca vama ca am in colet produse de brand. Am avut factura in regula cu suma reala a produselor pe ea. Am intrebat daca ma poate ajuta trecerea pe firma detinand deja codul EORI, iar raspunsul a fost ca este mai nasol in cazul in care le trec pe firma.
Se pare ca au trecut de vama dar tot timpul acceasi problema, Nu stiu ce sa mai zic.

Mentionez ca doresc sa aduc pe firma asemenea produse si nu stiu ce trebuie facut in acest caz. Nu doresc sa achizitionez odata 50 buc din acelasi produs si sa le vand en-gros, ma intereseaza 3,4 buc din fiecare sa le vand online, insa se pare ca exista o problema cu brandurile. Nu stiu de ce, atata timp cat produsele nu sunt replici, si imi platesc TVA aferent si toate taxele.

Ce pot face in acest caz, cum pot scapa de hiba asta. Deci eu daca cumpar din magazin din china, japonia..etc cu factura aceste produse nu le pot introduce in tara se pare.

La restul produselor este ok, la accesorii este ok, dar telefoane NU.

Deschis 0
Chestiuni legale Contractele cu furnizorii Organizare magazin online Alexandru B 10 ani 1 raspuns 1379 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

 1. Salut,
  Si eu sunt importator (mobila) de 10 ani si in timp m-am lovit de tot felul de situatii.
  Eu nu aduc brand-uri, asa ca parerea mea este mai mult consultativa si nu reprezinta un raspuns 100% avizat.
  Dar pot sa-ti spun de ce m-am lovit cand am dorit sa aduc jucarii din China, daca erau brand trebuia sa aduc la vama, de la detinatorul licentei, o hartie prin care arata ca eram impoternicit sa vand produsele pe piata din Romania.
  Cred ca si la tine este o problema similara. Nu cred ca este vorba de volum si de faptul ca doresti sa le vinzi pe piata din Romania produse pentru care nu esti autorizat. S-ar putea ca legislatia din Romania sa te oblige sa vinzi produsele cu cerrtificate de garantie si sa prezinti o lista de service-uri ce se ocupa de problemele aparute.
  Sfatul meu este sa continui sa le aduci pe persoana fizica, la persoane ce au incredere in tine, pentru ca nu cred ca poti sa-ti dezvolti o afacere, cel putin nu la nivelul acesta.

  Cu stima,
  George

Lasă un răspuns

Browse