Poze copiate de concurenta, cum procedez?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

am facut poze la fotograf pentru anumite produse si am observat ca unul din concurenti a preluat si a postat pe site-ul sau poza pe care noi am platit-o si pentru care noi practic avem drepturi de autor. ce fac? multumesc

Deschis 0
Chestiuni legale Daniela 10 ani 4 raspuns 1063 vizualizari 0

Răspunsuri ( 4 )

 1. Cere-i sa dea poza jos. Nu vrea, pune watermark pe toate pozele. Daca da jos watermarkul intra sub incidenta legii penale prin insusirea de opere asupra carora nu au drept de autor.

  Adica: “Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 5 ani sau cu amendă de la 25.000.000 lei la 500.000.000 lei fapta persoanei care îşi însuşeşte, fără drept, calitatea de autor al unei opere sau fapta persoanei care aduce la cunoştinţă publică o operă sub un alt nume decât acela decis de autor.”

 2. Il poti ruga frumos sa le scoata. Deobicei functioneaza si pe cale amiabila. 😀 Dar e de recomandat sa folosesti watermark in astfel de cazuri, cum zice si Manuel Cheta.

 3. 1. Notifica-l prin email, telefon si fax.
  2. Scrisoare oficiala prin avocat si/sau executor
  3. Dat in judecata (civil si penal) (sa nu te astepti insa ca vei primi ceva despagubiri impresionante sau ca va dura putin).

  (daca e membru Trusted.ro trebuie sa iti raspunda in 48 de ore – daca nu, il poti raporta si la noi).

 4. Obtine contra cost de la un cabinet de avocatura de o somatie pe chestiunea respectiva si cu ceva povesti-amenintari cu ce se poate intampla. Poate fi expediata chiar in numele cabinetului respectiv, in 99% din cazuri are efect, suma e modica si iti poti face un “abonament” pentru chestiuni de gen.

  Watermark este un MUST pe online, din pacate.

Lasă un răspuns

Browse