Pot sa vand cosmetice de marca online?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,
Am un magazin online de produse cosmetice si vreau sa adaug produse de la alte branduri ( MAX FACTOR, L’OREAL, MAC, ESTEE LAUDER…)

Am gasit distribuitori in europa care vand toate brandurele cosmetice insa nu stiu daca am voie sa vand aceste marci fara acordul importatorilor din Romania.

In afara de factura externa, mai am nevoie de alte documente de la furnizorul extern?
Astazi am sunat la mai multe firme care distribuie online produse de marca si i-am intrebat daca au documente de la furnizori, ceva .. un acord de vanzare pentru acele branduri,… si toti se mirau de solicitarea mea. Este vorba si de site-uri mari nu doar depozite si site-uri cu 10 produse.

Nu stiu pe cine sa intreb.
Ma puteti ajuta cu o informatie in acest sens?
Multumesc anticipat
Simona

Deschis 0
Chestiuni legale Contractele cu furnizorii simonab 7 ani 4 raspuns 3016 vizualizari 0

Răspunsuri ( 4 )

 1. Eu sunt de parere ca dacă furnizorul din afara îți oferă factura fiscala și certificat de conformitate nu ai de ce sa ți faci griji,
  exista foarte multe firme care fac import în paralel de brand uri, singura problema ar putea fi importatorul oficial(dacă există) sa se sesizeze și sa oblige furnizorul rău CF. contractului lui sa nu ți mai livreze marfa.

  0
  2016-11-20T14:28:13+02:00

  Nu stiu ce sa zic. Am auzit tot felul de povesti. Nu vreau sa fac ceva ilegal.
  Aici in tara, am trimis cereri de oferta catre multi importatori de branduri dar nu primesc raspuns de la ei. Nu ma baga nimeni in seama. Si atunci, am zis ca ma orientez la fz externi care sunt mai amabili, care iti raspund la emailuri…
  Acum, am intrebat si diversi furnizori din tara dar si din afara, daca detin documente care sa ateste ca sunt distribuitori autorizati… si nu-mi raspunde nimeni. Toata lumea e mirata de solicitarea mea.
  Sunt eu absurda ca solicit aceste documente?
  Pe toti pe care ii intreb, e ca si cum as fii singura de la care aud o astfel de intrebare.
  Ma gandesc ca poate nu este nevoie de asa ceva…
  Nu stiu pe cine sa mai intreb.

  1
  2016-11-21T13:33:34+02:00

  Pai. Tu trimitand acele e-mailuri dai dovada de buna credinta in raport cu ei, informandu-i ca urmeaza sa le vinzi produsele. Daca ei nu te refuza in mod oficial, in scris, se considera ca sunt de acord. Stai linistita ca nu patesti nimic. Pastreaza mailurile

  0
  2016-11-21T19:27:18+02:00

  Merci frumos Sabina pentru raspuns.
  Asa este. Cei din Romania sunt pretiosi.
  Azi am vrut sa fac o comanda la un brand din Romania, am totalizat produse de peste 1000 euro si toata ziua m-am rugat de ei sa-mi dea niste raspunsuri pentru a finaliza comanda. In zadar. Asa ca am renuntat.
  O zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Browse