Plata TVA achizitii UE

Raporteaza
Intrebare

Explica-ne de ce doresti sa raportezi aceasta intrebare.

Raporteaza
Anuleaza

Buna ziua, nu sunt contabil si nu am prea multe cunostinte in domeniu. Voi prezenta mai departe o situatie pentru care mi-ar fi de mare ajutor niste clarificari: o firma neplatitoare de TVA din Romania achizitioneaza un produs electronic din Germania pentru a-l revinde in Romania altei firme platitoare de TVA, care il va revinde la randul ei unei alte firme. In acest lant de achizitii si vanzari se mai adauga undeva TVA-ul? Multumesc!

Topic deschis 1
Contabilitate & Gestiune Marius Besu 1 an 2 raspunsuri 579 vizualizari Entry 0

Raspunsuri ( 2 )

 1. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  pai tu fiind neplatitor nu vei putea sa-ti deduci tva-ul.. deci iesi in paguba… si nici cel din ro nu poate deconta… de la tine

 2. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Buna Marius,

  Pe scurt, firma X neplatitoare de TVA achizitioneaza bunuri din UE cu livrare in Romania, X vinde catre Y – firma din Romania platitoare de TVA, Y revinde mai departe bunul catre Z din Romania.

  Daca X face achizitii de bunuri din UE sub plafonul de 10.000 eur, atunci nu are obligatia de inregistrare in scop de TVA. Va primi factura cu TVA din Germania. X vinde catre Y fara TVA, Y va factura insa cu TVA catre Z.

  Daca X face achizitii peste acest plafon, va trebui sa se inregistreze in scop special de TVA sau in scop normal.

  – daca se inregistreaza in scop special, va primi factura din Germania fara TVA, insa va trebui sa declare si sa plateasca TVA la buget utilizand cota din Romania. X va factura fara TVA catre Y, iar Y va factura cu TVA catre Z.

  – daca se inregistreaza in scop normal de TVA, va primi factura fara TVA din Germania, va factura catre Y cu TVA, iar Y va factura tot cu TVA catre Z.

  Sper ca raspunsul meu iti este folositor.

  Mircea Capatina
  https://www.smartbill.ro/

Raspunde la aceasta intrebare