Plata TVA achizitii UE

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua, nu sunt contabil si nu am prea multe cunostinte in domeniu. Voi prezenta mai departe o situatie pentru care mi-ar fi de mare ajutor niste clarificari: o firma neplatitoare de TVA din Romania achizitioneaza un produs electronic din Germania pentru a-l revinde in Romania altei firme platitoare de TVA, care il va revinde la randul ei unei alte firme. In acest lant de achizitii si vanzari se mai adauga undeva TVA-ul? Multumesc!

Deschis 1
Contabilitate & Gestiune Marius Besu 6 ani 2 raspuns 1732 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

 1. pai tu fiind neplatitor nu vei putea sa-ti deduci tva-ul.. deci iesi in paguba… si nici cel din ro nu poate deconta… de la tine

 2. Buna Marius,

  Pe scurt, firma X neplatitoare de TVA achizitioneaza bunuri din UE cu livrare in Romania, X vinde catre Y – firma din Romania platitoare de TVA, Y revinde mai departe bunul catre Z din Romania.

  Daca X face achizitii de bunuri din UE sub plafonul de 10.000 eur, atunci nu are obligatia de inregistrare in scop de TVA. Va primi factura cu TVA din Germania. X vinde catre Y fara TVA, Y va factura insa cu TVA catre Z.

  Daca X face achizitii peste acest plafon, va trebui sa se inregistreze in scop special de TVA sau in scop normal.

  – daca se inregistreaza in scop special, va primi factura din Germania fara TVA, insa va trebui sa declare si sa plateasca TVA la buget utilizand cota din Romania. X va factura fara TVA catre Y, iar Y va factura cu TVA catre Z.

  – daca se inregistreaza in scop normal de TVA, va primi factura fara TVA din Germania, va factura catre Y cu TVA, iar Y va factura tot cu TVA catre Z.

  Sper ca raspunsul meu iti este folositor.

  Mircea Capatina
  https://www.smartbill.ro/

Lasă un răspuns

Browse