Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Plata mobile prin Apple Pay vine si in Romania, in 2019 [UPDATE]

 

Anul acesta, Apple Pay va fi introdus si in Romania. ING Bank a anuntat, pe pagina proprie de Facebook, ca va lansa si la noi solutia de plata mobile (in a doua parte a anului 2019, pentru posesorii de iPhone si card bancar emis de ING Bank, in Romania si alte 40 de tari in care opereaza); clientii care au card si telefon iOS pot introduce (in aplicatia Wallet) datele acestuia si plati ulterior contactless, la POS.  Banca Transilvania s-a miscat rapid, confirmand tot pe Facebook ca si clientii proprii vor putea folosi Apple Pay. Compania Orange a scris si ea online ca va introduce Apple Pay (in cadrul Orange Money, care anunta recent lansarea platilor contactless via card, smartphone si smartwatch). Edenred scrie, pe site-ul propriu, ca va lansa tot in 2019 Apple Pay, pentru tichetele de masa digitale pe care le emite in tara noastra.

Tranzactiile via Apple Pay (in magazine, in aplicatii sau pe Internet) sunt rapide si sigure, fiind securizate prin tehnologia NFC (Near Field Communication). Pana acum, plata prin telefon mobil era oferita de ING – prin ING Pay – doar pentru detinatorii de Android (chiar si cand telefonul nu este conectat la Internet), de Banca Transilvania – prin BT Pay – pentru clientii care folosesc Android/iOS si de Orange – prin Orange Money – pentru clientii cu telefon Android.

In paralel, ING a transmis (la o conferinta de presa recenta) ca 45% din platile efectuate de clientii proprii cu cardul s-au facut prin aplicatia de plata cu mobilul ING Pay, dovedind ca romanii sunt pasionati de astfel de plati rapide.

UPDATE: In luna mai, serviciul de banking mobile Monese a anuntat (pe contul propriu de Facebook) ca si clientii din Romania vor avea in curand acces la Apple Pay, odata cu cei din Bulgaria, Croatia, Cipru, Estonia, Grecia, Lituania, Liehtenstein, Letonia, Malta, Portugalia, Slovacia si Slovenia.

Comentarii ( 3 )

  1. […] de presa, ca toti clientii sai pot folosi serviciul Apple Pay, din 26 iunie 2019. Asa cum anunta in aprilie, banca permite acum persoanelor fizice si juridice sa faca plati mobile rapid si sigur, in […]

  2. […] de presa, ca toti clientii sai pot folosi serviciul Apple Pay, din 26 iunie 2019. Asa cum anunta in aprilie, banca permite acum persoanelor fizice si juridice sa faca plati mobile rapid si sigur, in […]

  3. […] de presa, ca toti clientii sai pot folosi serviciul Apple Pay, din 26 iunie 2019. Asa cum anunta in aprilie, banca permite acum persoanelor fizice si juridice sa faca plati mobile rapid si sigur, in […]

Leave a reply