Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Plata mobile prin Apple Pay vine si in Romania, in 2019

 

Anul acesta, Apple Pay va fi introdus si in Romania. ING Bank a anuntat, pe pagina proprie de Facebook, ca va lansa si la noi solutia de plata mobile (in a doua parte a anului 2019, pentru posesorii de iPhone si card bancar emis de ING Bank, in Romania si alte 40 de tari in care opereaza); clientii care au card si telefon iOS pot introduce (in aplicatia Wallet) datele acestuia si plati ulterior contactless, la POS.  Banca Transilvania s-a miscat rapid, confirmand tot pe Facebook ca si clientii proprii vor putea folosi Apple Pay. Compania Orange a scris si ea online ca va introduce Apple Pay (in cadrul Orange Money, care anunta recent lansarea platilor contactless via card, smartphone si smartwatch). Edenred scrie, pe site-ul propriu, ca va lansa tot in 2019 Apple Pay, pentru tichetele de masa digitale pe care le emite in tara noastra.

Tranzactiile via Apply Pay (in magazine, in aplicatii sau pe Internet) sunt rapide si sigure, fiind securizate prin tehnologia NFC (Near Field Communication). Pana acum, plata prin telefon mobil era oferita de ING – prin ING Pay – doar pentru detinatorii de Android (chiar si cand telefonul nu este conectat la Internet), de Banca Transilvania – prin BT Pay – pentru clientii care folosesc Android/iOS si de Orange – prin Orange Money – pentru clientii cu telefon Android.

In paralel, ING a transmis (la o conferinta de presa recenta) ca 45% din platile efectuate de clientii proprii cu cardul s-au facut prin aplicatia de plata cu mobilul ING Pay, dovedind ca romanii sunt pasionati de astfel de plati rapide.

Raspunde la aceasta intrebare