PFA sau SRL (freelancer)

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna,
Am o intrebare, cred ca am venit unde trebuia deoarece ma ocup de comert online intr-un fel. Am varsta de 18 ani si castig destul de bine din online (optimizare seo, creare magazine online si publicitate). Castigul este undeva la 2000 de lei lunar, intrebarea mea este e bine sa trec pe PFA, SRL sau sa raman asa, freelancer.

Vreau sa imi fac o firma sau cel putin sa fiu persoana autorizata deoarece pierd multe proiecte destul de interesante si multe persoane imi cer datele firmei inainte de a comanda diverse servicii. Asa daca as avea una dintre cele doua cred eu, voi avea mai multi clienti si proiecte mai interesante.

Voi ce parere aveti, pentru o astfel de afacere sa imi inregistrez un SRL/PFA sau sa raman asa cum sunt, freelancer.

Deschis 0
Chestiuni legale Planul de afaceri Alin 10 ani 3 raspuns 2230 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

  1. “Freelancer” = evazionist?

    Eu te-aș sfătui să rămâi evazionist, chiar dacă îți faci SRL. Dacă nu ai contract de muncă în altă parte, ideea cu PFA-ul e o prostie. Ajungi să plătești taxe mai mult decât o persoană fizică ce realizează venituri independent.

  2. Daca esti pfa si nu esti platitor de TVA, nu platesti asa multe taxe. La SRL e groaza cu taxele, iar daca nu ai experienta in asta sau nu are cine sa te ajute o sa ai mult prea multe batai de cap.

    Daca esti doar tu, mai bine PFA. N-ai multa contabilitate de tinut si poti pune altfel problema cand prestezi un serviciu. 🙂

    Andrei Ionita, de ce mai bine “evazionist”? Doar pentru ca trebuie sa platesti taxe? Pune problema in felul urmator: cati bani pierzi din cauza ca nu poti emite o factura sau incheia un contract, doar pentru ca nu esti nici PFA nici SRL?

  3. Pentru moment incaseaza banii in continuare asa, trecerea la pfa sau srl este o chestiune de cheltuieli, daca consideri ca poti deduce mare parte din ele, vrei sa faci un leasing pentru o masina, etc, faci un srl. Daca vrei doar un cadru legal si sa poti factura din cand in cand la nevoie, atunci pfa.

    Nu neglija ca o reclamatie a unui “binevoitor” ca nu iti declari venituri de gen te arunca intr-un rahat, so, stay cover.

Lasă un răspuns

Browse