Pentru a plati un „serviciu” cu cardul online la un PFA trebuie sa obtin cod intracomunitar de TVA?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Salutari!

Concret am infiintat un PFA pe norma de venit saptamana trecuta si vreau sa cumpar o licenta de la elementor.com iar curand trebuie sa platesc si hostul si domeniul site-ului meu (la namecheap.com).

Pentru a face aceste achizitii, cu cardul bineinteles, trebuie sa obtin acel cod de tva intracomunitar? Din cate cred firmele sunt din America deci nu cred ca au treaba cu TVA-ul.

Insa daca totusi pe viitor vreau sa achizitionez alt software/serviciu dintr-o tara UE am nevoie de acel cod daca plata se face prin card si nu prin ordin de plata cu factura, etc?

Mersi!

Deschis 0
Chestiuni legale Edi Stefan 4 ani 1 raspuns 814 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

 1. Salut!

  Daca achizitionati softuri din afara UE , atunci nu trebuie sa solicitati cod special de TVA. Acesta este necesar doar pentru achizitii de servicii de la companii cu un cod valid de TVA din UE – ex. Facebook, Google. Dupa ce obtineti acel cod, il veti comunica partenerului care va emite factura fara TVA in baza acestuia. Dvs veti avea insa obligatia sa depuneti decontul special de TVA in care se reflectati 19% TVA datorat in Romania pentru respectiva achizitie, pe care sa il platiti la bugetul de stat.

  Nu conteaza modalitatea de plata, atat timp cat serviciile sunt prestate pentru firma dvs .

  O zi frumoasa!

  Mircea Capatina
  https://www.smartbill.ro/

Lasă un răspuns

Browse