Pe cand o sa avem si noi o platforma e-commerce 100% open source si 100% romaneasca ?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Dupa modelul bine cunoscut al platformelor open source cred ca a venit timpul sa avem si noi o platforma de e-commerce croita dupa nevoile si legislatia noastra. Cred ca o comunitate dezvoltata in jurul unei astfel de platforme ar aduce plus valoare e-commerce-ului romanesc si nu numai.

[nota ECOMpedia: suntem 100% de acord cu tine, asteptam reactia producatorilor de platforme din comunitate!]

Deschis 0
Alegerea platformei Realizare magazin online Sorin H. 11 ani 6 raspuns 1272 vizualizari 0

Răspunsuri ( 6 )

    0
    2013-06-10T16:47:42+03:00

    Desi ar aduce ceva valoare la nivel de orgoliu, parerea mea este ca nu e nevoie de asa ceva. Poate gresesc, dar astea sunt argumentele mele. Ai putea ajuta cu niste exemple concrete de nevoi „nationale”:

    – „nevoile si legislatia noastra” sunt prea putin diferite de cele internationale, astfel incat nu se merita. Probabil ar fi niste extensii care se regasesc foarte usor pe piata la preturi mici.
    – comunitatea de developeri din jurul comertului online nu prea exista, deci nu ar avea cine sa o sustina.
    – modelul de open-source este bun atata timp cat poate atinge un spectru cat mai larg de developeri. Asta ar insemna ca acesti developeri sa se poata sustine financiar din dezvoltarea acestei platforme. Ori pe piata din Romania ar muri de foame, cat clientii se uita si la 100$ cand e vorba de plata.
    – piata este deja foarte fragmentata la nivelul solutiilor open-source. Iar acest lucru nu este neaparat benefic (multe dispar din lipsa de oameni care se reorienteaza)
    – marile tari (cu e-commerce dezvoltat) nu au solutii open-source nationale. UK, Germania, Austria etc. Prestashop din Franta ar fi o exceptie, si cred ca a pornit mult de la nationalismul lor. La noi cam lipseste, ne gandim la bani imediat.

    Astept sa fiu contrazis, sigur sunt aspecte care nu le-am acoperit.

    0
    2013-06-10T17:07:57+03:00

    Salut Sorin, ma bucur sa te reaud. Poate ar fi util sa stim si care ar fi beneficiile pentru cel care ar creea platforma online open source. Romanii nu sunt foarte friendly cu acest concept, la noi duce imediat cu gandul la munca in zadar, gratuitate, etc. Anyone?

  1. Ce sustineti mi se pare corect si de bun simt. Problema cu orgoliul este si nu este. O solutie completa de shopping cart care sa includa partea de logistica, payment gateways, shipping puse la punct ar fi un punct de plecare. Este loc de castiguri si din implementari, dezvoltari custom, design etc.

  2. Salut Edgar. Si mie imi pare bine sa te reaud. Ce ar fi daca in post-ul acesta sa avem o lista de „must have” intr-o aplicatie localizata pe Romania si care le gasim adesea dispesate in alte solutii de e-commerce ?

    0
    2013-06-12T13:53:58+03:00

    Gabriel, te rog să nu te superi pe mine, dar nu m-aș hazarda cu afirmații de genul „prima platformă 100% românească” 🙂 De exemplu, Animalutze.COM încă rulează pe fundamentele E-Media și este lansat în 2004, la aproximativ doi ani după ce WebBRAIN Design își construise propria platformă 🙂

    0
    2013-06-13T11:15:30+03:00

    Da, păi printre altele, ăsta a fost unul dintre motivele pentru care ne-am apucat și noi să ne scriem propria platformă. Pe de o parte, nimic open source pe la noi, plus că ce era prin online-ul extern nu ni se potrivea (nici nouă, nici clienților și ar fi fost nevoie de mai mult timp pierdut pe codul altora pentru adaptări și nu ne-a plăcut ideea) și aveam nevoie de ceva care să meargă implementat rapid 🙂

    Cred că multe firme care au azi platforme proprii solide au început așa.

Lasă un răspuns

Browse