Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Pandemia si lipsa turismului au dat peste cap sectorul european de retail

Pandemia COVID-19 a inchis magazinele si mall-urile din centrele oraselor europene, iar turismul este si el la pamant, astfel incat cartierele celebre dedicate shopping-ului (ca West End-ul londonez sau berlinezul Kurfurstendamm) sunt goale, informeaza reuters.com. In iunie, traficul in magazinele fizice a fost cu 50% mai mic YoY pe principalele strazi de shopping din Hamburg, Koln si Berlin, in iunie. In West End a scazut cu 75% si in centrul oraselor mici din Marea Britanie s-a redus cu 42,1% (nu e de mirare ca politicienii iau in calcul instituirea unei taxe de vanzari online, pentru a ajuta magazinele fizice). In Franta, Danemarca, Germania, Finlanda, Norvegia si Suedia cel putin 40% dintre oameni merg mai des in magazine traditionale. Iar in Spania si Portugalia lumea iese cu 20% mai putin din case pentru a face cumparaturi si a merge la cafenele si restaurante. Odata cu ridicarea restrictiilor impuse de noul coronavirus, in saptamana 6-12 iulie, traficul retailerilor fizici din Europa continental a ramans cu o cincime mai mic fata de aceeasi perioada din 2019 si cu 40% mai mic in Marea Britanie.

Consumatorii s-au orientat catre cumparaturile pe Internet sau – daca achizitioneaza offline – o fac din magazine aflate in zone rezidentiale. 46% dintre consumatorii europeni isi propun sa cumpere, pe termen lung, mai multe produse din magazine locale mici, de cartier, comparativ cu perioada pre-pandemiei, arata cifrele marca Ernst & Young. „Ce era inainte o fabuloasa experienta de shopping intr-o locatie centraa, acum a devenit un loc plin de riscuri”, explica Andrew Cosgrove (Global Consumer Lead Analyst la Ernst & Young).

Asta inseamna venituri mult mai mici pentru proprietarii de mall-uri din Europa (companii ca Unibail-Rodamco-Westfield, Klepierre si Carmila), porti inchise definitiv si oameni concediati pentru retaileri mari ca Marks & Spencer si John Lewis. Cele mai afectate domenii sunt Fashion-ul si Incaltamintea (colectiile de vara nu au apucat sa se vanda).

Leave a reply