Pagini canonice

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Bună ziua! Am un site și l-am înscris în Google Search Console pentru indexare. Câteva pagini au fost validate iar altele sunt excluse. Nu știu care este exact problema cu aceste pagini. Cineva mi-a zis să verific dacă am canonical către alte pagini si eventual să le scot la indexare manual. Problema este că nu știu ce sunt acelea „canonical” (sau, mă rog, din câte am înțeles sunt pagini cu același conținut?) și cum verific acest lucru. Și dacă este așa, ce trebuie să fac? Menționez că am site-ul făcut cu wordpress și am Yoast Seo instalat. Mulțumesc.

Deschis 0
SEO Tehnic Maria State 2 ani 2 raspuns 864 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

 1. Bună ziua,

  În general, Yoast pune el rel=canoical.

  Uitați un ghid despre rel=canonical chiar de la Yoast:
  https://yoast.com/rel-canonical/

  Ca să verificați, mergeți în codul sursă al paginii (Ctrl + U sau View -> Source) și căutați “canonical” să fie în pagină.

  Dar e bine să citiți un pic despre rel=canonical, să înțelegeți cum ar trebui pus, deși Yoast pune rel=canonical foarte bine, din prima.

 2. “Câteva pagini au fost validate iar altele sunt excluse”
  Nu e obligatoriu sa fie de la declarare canonical.
  Yoast de regula le pune bine, in functie de ce cere webmasterul, dar la fel de bine sunt situatii in care google ignora canonical declarat de webmaster si propune alte pagini.
  Ar trebui vazut mai bine ce spune google webmaster (search console) despre motivul excluderii. De regula sunt pagini cu continut mic, pagini care se regasesc si pe alte site-uri…

Lasă un răspuns

Browse