Optimizare preturi in functie de competitie

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Foloseste cineva vre-un software pentru automatizarea preturilor in functie de competitie?
Ma gandesc la urmatorul scenariu:
1. am preturile de achizitie
2. setez o margine minima
3. un software imi aduna toate preturile competitiei si le compara cu preturile mele.
4. daca preturile competitiei sunt mai mici, dar totusi se incadreaza in marginea mea minima sa imi modifice automat preturile ca sa fac cel putin match cu al competitiei

Vad ca exista pe-afara o gramada de solutii, dar sunt curios daca cineva le foloseste cu succes.

Deschis 0
Real Time & Automation Solutii software conexe gadgetway 7 ani 6 raspuns 2884 vizualizari 0

Răspunsuri ( 6 )

 1. Stii ca lupta pentru a avea pretul minim (cel mai mic) este una care te duce la un rezultat negativ pe termen mediu/lung, nu?

 2. Nu stiu daca exista o solutie care sa acopere complet ceea ce vrei tu, insa exista nenumarate variante prin care poti face asta.

  Manipularea si optimizarea preturilor presupune mai mult decat pretul cel mai mic. Ceea ce ai putea incerca este sa te informezi despre:

  – Analizarea seturilor de date pentru optimizarea preturilor.
  – Web-scraping – Un mod de a obtine informatiile din alte website-uri.

  Niste link-uri utile:

  http://support.import.io/knowledgebase/articles/247570-create-a-crawler
  https://www.automationanywhere.com/extract-competitors-price-list-from-webpage
  http://www.mckinsey.com/business-functions/marketing-and-sales/our-insights/using-big-data-to-make-better-pricing-decisions

  Free takeaway: Daca esti descurcaret (citeste tech-savvy) vei putea sa semi-automatizezi asta doar cu Excel + VBA + web scrap.

  Solutia in sine nu este una grea, insa manipularea datelor necesita ceva aptitudini cu cifre/statistica + multa documentare.

  Succes. 🙂

 3. De la noi singurii despre care am idee ca ofera o astfel de functionalitate sunt order.ro, vezi mai multe aici http://www.order.ro/features-raport-preturi-concurenta.html Ma indoiesc totusi ca exista vreun interes sa o transforme intr-un tool de sine statator. Din punct de vedere tehnic este destul de complicat modul de “captare” a preturilor si relativ consumator de resurse.

  Din experienta cu magazinele gazduite de noi la seliton.ro miza aceasta cu pretul cel mai mic functioneaza doar pe anumite segmente si adresandu-te direct unui public corespunzator. De exemplu avem un magazin care vinde exclusiv produse de incaltaminte si imbracaminte din Dragonul Rosu si are rezultate excelente. Dar in final daca pretul cel mai mic este singurul tau avantaj in comparatie cu competitia nu vad un viitor prea stralucit. Cei din exemplu de mai sus au pus la punct un departament logistic eficient, livreza aproximativ 99% dintre comenzi din stoc in 24-48 ore si au un pret bun pentru transport oriunde in tara.

 4. dupa cum spuneam, exista zeci de astfel de tooluri:
  http://www.capterra.com/pricing-optimization-software/

  intrebarea era daca a folosit cineva vre-unul, daca puteti recomanda vreunul

 5. Amazon, nu ofera nicio informatie utila, nu se integreaza simplu cu sisteme externe, probabil nu mai exista ca serviciu, au un pret de 25 000$/one-time. Si asta e doar dupa cateva minute de clickuit. Ai dreptata, exista o multime, nici unul util pentru RO.

 6. Mai este si https://prisync.com/: Prisync tracks competitor prices and stock availabilities automatically and reports this information in its web dashboard, e-mail alerts, API and various other reports.

Lasă un răspuns

Browse