Numarul magazinelor online din Romania

Raporteaza
Intrebare

Explica-ne de ce doresti sa raportezi aceasta intrebare.

Raporteaza
Anuleaza

Buna ziua,

Ma intereseaza numarul total al magazinelor online (atat piata de retail, cat si piata de servicii). Am studiat raportul oficial GPeC pe anul 2013, acesta mentioneaza 4500 de shopuri, insa (cred) ca acest numar include doar shopurile online de retail.

As dori sa stiu daca exista si informatii (statistici / rapoarte) cu privire la distributia acestora in functie de domeniul de activitate.

Multumesc,

Cristina S.

Topic deschis 0
Piata de comert electronic cristina s. 5 ani 5 raspunsuri 504 vizualizari Entry 0

Raspunsuri ( 5 )

 1. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Ai citit postul asta?
  http://agilemedia.com/ro/thestateof-ro-e-commerce

 2. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Buna Liviu,

  Multumesc pentru articolul recomandat. L-am studiat, insa am o nelamurire in privinta careia iti cer din nou ajutorul. In datele comunicate de catre Agile sunt mentionate 17996 de domenii de e-commerce. In raportul publicat de GPeC am gasit informatia ca in 2013 existau 4000 de site-uri de ecommerce in Romania. Ai idee de unde provine aceasta diferenta semnificativa?

  Multumesc,
  Cristina

 3. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Numarul mare de domenii care au script de cos de cumparaturi poate sa nu fie identic cu numarul de magazine online functionale. Agile Media a scanat efectiv paginile internet-ului .ro si s-a uitat dupa semnatura unor fisiere php de tipul “addtocart.php” si pe masura ce le gasea, le numara.. Acolo insa pot fi magazine online care nu functioneaza, de test, facute de agentii sa arate ca stiu sa faca magazine online etc.

  Nici cifra estimata de GPeC nu trebuie luata mot-a-mot, pentru ca este o estimare. Insa, se lucreaza cu niste informatii destul de corecte, sa zicem cele provenite de la ROMCARD, sau comunicatele de presa payu si mobilpay. Este greu sa ai o cifra exacta, se lucreaza la aceasta problema. Insa GPeC face estimari anuale as zice onorabile, sau mai mult decat onorabile.

  Succes!

 4. Sabina

  Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  http://www.brat.ro/sati

 5. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Uite aici un proiect interesant: http://snec.ro/ (este inca in lucru, insa cunosc o parte dintre dezvoltatori si sunt convins ca o sa iasa un instrument foarte util).

Raspunde la aceasta intrebare